Delegatia Permanenta a PSD a fost suspendata, iar Guvernul va fi remaniat


Intră acum și în grupul de

El a anuntat o noua formula de conducere a partidului, aprobarea demisiilor mai multor presedinti de organizatii judetene PSD si propuneri pentru schimbarea din functie a 5 ministri. Astfel, Dan Mircea Popescu, va fi noul ministru al Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, in locul Elenei Dumitru, Petre Daia, la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in locul lui Ilie Sarbu, Adriana Ticau, la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in locul lui Dan Nica, Gheorghe Emacu, ministru delegat la Administratie si Interne, in locul lui Gabriel Oprea, iar Bogdan Niculescu Duvaz, noul ministru delegat pentru relatia cu sindicatele, in locul lui Marian Sarbu.

Schimbarile din cabinet urmeaza a fi discutate si cu presedintele Ion Iliescu.

Delegatia Permanenta a PSD si-a suspendat activitatea pana la congresul din luna august.

Partidul va fi condus pana atunci de un birou coordonator din care vor face parte presedintele si presedintele executiv al PSD, presedintii celor doua camere ale Parlamentului, precum si alti membri ai PSD.

„Titus Corlatean, purtator de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, reprezentant al Guvernului in noua echipa de coordonare, Zamfir Dumitrescu, din Bucuresti, presedinte al Uniunii Artistilor Plastici, Gheorghe Nechita, din Iasi, primarul municipiului, Dan Nica, din Galati, Gabriel Oprea, Ilfov, Rovana Plumb, Bucuresti, Ioan Rus, Cluj, Ion Sassu, Bucuresti, Ilie Sarbu, Timis, Marian Sarbu, pe care il stiti de la sindicate, Ion Stan, Dambovita”, este lista anuntata de presedintele PSD.

Adrian Nastase a precizat ca cei mai multi lideri PSD care vor face parte din biroul coordonator vor trebui sa isi dea demisia din Guvern. Patru dintre ei sunt, de fapt, pe lista schimbarilor din executiv.

El a mai declarat ca o decizie cu privire la candidatura sa la presedintie va fi luata la congresul din august. Dar, a adaugat primul minstru, „voi accepta aceasta candidatura daca mi se va cere si daca va fi spre binele partidului”.

Presedintele PNL si co-presedintele Aliantei PNL-PD, Theodor Stolojan, a declarat ca, prin acest anunt de remaniere guvernamentala Adrian Nastase a transmis un mesaj ca il intereseaza mai mult PSD decat activitatea guvernului.

„Il intereseaza prea putin soarta Romaniei care in aceste luni trebuie sa incheie negocierile cu Uniunea Europeana” a mai spus Theodor Stolojan.

La randul lui, presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat ca schimbarile din guvern reprezinta „o rotatie de cadre lipsita de logica”.

Astfel, sustine presedintele PRM, guvernul Nastase pune in pericol procesul de integrare europeana a Romaniei.

In replica la toate aceste declaratii, un comunicat al PSD da asigurari ca „echipa Partidului Social Democrat, in calitate de partid de guvernamant, va finaliza cu succes, pana la sfarsitul acestui an, inchiderea capitolelor de negociere cu Uniunea Europeana”.


Intră acum și în grupul de