Joi aflam care este „Satul Cultural al Romaniei”. In competitie se afla si comunele sucevene Ciocanesti si Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

Două comune din județul Suceava, Ciocănești și Poiana Stampei, alături de încă trei din judeţele Constanța, Prahova și Dâmbovița, se află în competiție pentru obținerea titlului de “Satul Cultural al României 2014”, arată deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, într-un comunicat de presă postat pe blogul personal.

ardeleanu

Potrivit sursei citate, Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) va organiza joi 13 februarie 2014, de la ora 11.30, la sediul Ambasadei Franței în România, evaluarea candidaturilor depuse de cinci comune din România pentru obținerea titlului de “Satul Cultural al României 2014”. Candidaturile reținute pentru evaluarea finală sunt: comuna Cumpăna (județul Constanța), comuna Izvoarele (județul Prahova), comuna Bezdead (județul Dâmbovița), comunele Poiana Stampei şi Ciocăneşti (județul Suceava).

“In urma evaluării care va avea loc în fața unei comisii de specialitate, comuna care va avea cel mai mare număr de puncte va fi declarată câștigătoare, respectiv va primi titlul de SATUL CULTURAL AL ROMÂNIEI 2014 și va derula programul de evenimente propus in candidatură”, se precizează în comunicatul de presă.

Comuna câștigătoare, mai arată sursa citată, va fi gazda unor evenimente culturale și turistice derulate cu sprijinul AFSR – Asociația Cele mai Frumoase Sate din România,  Autorității Naționale de Turism, Ministerului Delegat pentru IMM-uri, afaceri și turism  și partenerilor programului.

 “Satul cultural al României 2014” este un program cultural și turistic AFSR derulat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România, cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism și partenerilor AFSR.

satul cultural al romaniei


Intră acum și în grupul de