Dl Burgheaua a dat lovitura. Primarul Mazăre a acceptat să îl joace pe Ștefan cel Mare


Intră acum și în grupul de

La începutul verii, intreaga ființă a Centrului Național de Promovare a Turismului de la Suceava, condus de Dan Burgheaua, un vechi si talentat antreprenor în turismul din județ, era in fierbere pentru că urma să aibă loc una dintre cel mai ambițioase campanii de promovare a Bucovinei.

Și unde anume? Tocmai la Constanța, pe litoralul românesc acolo unde se întâlnesc toate gusturile din țara asta și cam toate categoriile de români. Plus ceva băieți cu bani din țări străine cărora nu le pasă că nu primesc ce plătesc atât timp cât decolteul chelneriței este extrem de generos.

În campania de promovare a Bucovinei la țărm a fost cooptat, încet dar sigur, și președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, care, în afara de ce se preconiza a fi un succes ”de casă” al Centrului de turism a adus în discuție și o noutate în marketingul local și anume- Flash Mob-ul.  Și a fost la fața locului când s-a demarat tot proiectul.

Acesta este, pe scurt, un dans tematic extrem de spectaculos si bine regizat, aparent declanșat ad-hoc si in locuri neconvenționale care are menirea de a atrage atenția și de a sedimenta in mintea privitorilor un anumit subiect. În cazul nostru, Bucovina.

Îndată trece luna de când a fost făcută campania de la Marea Neagră și încă nu avem vreun raport la ce a fost acolo și nici vreo știre cu băieții noștri.

În schimb suntem siguri că dl Burgheaua a avut succes pentru că primarul Constanței, excentricul Radu Mazăre, a anunțat că dorește să-l pună în scenă, pe un car alegoric, pe cunoscutul voievod Ștefan cel Mare și momentul istoric când …”pe o stâncă neagră, într-un vechi castel”….vine Ștefan și i ”se dă vânt” (citez din primar) înapoi la luptă după care se întoarce victorios.

Nu știu ce o fi înțeles Radu Mazăre din promovarea facută de băieții lui Cătălin Nechifor, dar e cert că la cum știe el să facă spectacol, l-a ales pe Ștefan cel Mare pentru că acesta a avut multe soții la viața lui. Iar lui Mazăre îî place să apară cu femei multe lângă el.

Și mi-e frică să îmi inchipui ce va ieși din toată povestea asta și cam cum va arată voievodul nostru în mintea oamenilor simpli după ce îl interpretează primarul Constanței și apare pe toate canalele TV. Și cam ce cred ei despre Bucovina.

Dar probabil că așa și trebuia să fie.

La Putna, Ștefan cel Mare e sfânt, iar mormântul său numai bun de pupitru de unde se pot face declarații politice pentru poporul român (vezi cazul Liviu Dragnea),  iar la mare, numai bun de bașcălie.

 

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de