Sa râdem cu PDL si PNL sau despre neputinta majoritatii in Consiliul Local Suceava


Intră acum și în grupul de

Ședința extraordinară a Consiliului Local Suceava nu a mai avut loc joi, de la ora 16, cum era programată, pentru că nu a existat cvorum. Consilierii PSD, şase la număr au fost însă toți, dar, au părăsit sala imediat după votarea ordinii de zi, în semn de protest că la precedenta ședință nu s-a acceptat discutarea problemei Termica și cea a câinilor vagabonzi înainte de cea a schimbării viceprimarului PSD al municipiului.

În sală au rămas, certându-se unul cu altul, trei consilieri PNL si 8 PDL. În mod normal trebuiau sa fie 16 de toți. Ca să fie cvorum era nevoie de 12.

Mai țineți  minte?  Pe vremuri erau oameni pe stradă și mai ales la meciurile de fotbal care te îmbiau să cumperi câte un loz în plic. Puteai câștiga chiar si o butelie de aragaz. Era ceva pe vremea aia.

Aveau lozurile înşirate pe câte o bucată de sârmă groasă.

Costa 3 lei unul. Trăgeai odată și nimic. Mai trăgeai unul. Iarăși nimic. Cei din tribună, din jurul tău te încurajau: hai mai ia unul că nu se poate să nu ai noroc. Și mai luai unul și iar nimic.

Ei,  cam așa e și cu PDL-PNL și dorința lor de schimbare a viceprimarului PSD al municipiului Suceava, Gavril Vîrvara, cu Lucian Harsovschi de la PDL.

Au încercat odată, nu le-a mers, au mai vrut odată, nu s-a putut. A treia oară iar nu a fost cu noroc că a lipsit un singur om, Daniel Ungureanu, pe care se bazau și după care, susţin cei din PDL, s-a trimis un avion privat, ca să îl aducă de la București la Suceava.

Acesta ar fi aterizat la Suceava însă cu câteva minute după ce ședința CL a fost declarată închisă din lipsă de cvorum.

Dar nu e nimic. PDL si PNL mai au la îndemână ședința ordinară de la finele lunii august. Nu se știe, poate de data asta le iese.

Dacă nici acum nu iese și iarăși au probleme cu consilieri PDL sau PNL care au poate principii, concedii, programări la detartrări, la coafor, grețuri matinale sau, cine știe, orice alte probleme care nu suportă amânare să nu se impacienteze pentru că ședințe vor mai fi până în iunie 2016, când se încheie mandatul actualului Consiliu Local și nu cred că nu se va ivi la un moment dat ocazia perfectă.

Lăsând gluma deoparte, pe 21 august 2014, PSD a demonstrat ce pot face şase consilieri disciplinaţi și a dus în ridicol dorința PDL-PNL de a face legea în CL. Cât despre schimbarea viceprimarului, cred că ar cam fi cazul să o lase baltă. S-au făcut suficient de râs.

Toate discuţiile din sală, cum că un amestec l-ar fi avut primarul Ion Lungu care nu și-l dorește pe Harşovschi în coasta sa, că avionul cu Dan Ungureanu nu a avut suficient combustibil sa ajungă, că liberalii nu îl vor pe Harşovschi, sunt doar discuţii sterile.

Adevărul e că PDL și PNL, cu 16 consilieri din 23 în CL Suceava, nu reușesc să schimbe un viceprimar. Și ei vor vrea să schimbe, cu oameni mai puțini, vicepreședintele PSD al CJ Suceava. Mă întreb: oare nu visează cu ochii deschiși oamenii lui Gheorghe Flutur?

 

MIHAI  CHIRA


Intră acum și în grupul de