ION LUNGU si-a facut treaba. Ion Lungu poate să își primeasca banii


Intră acum și în grupul de

Nu e posibil sa ai majoritate aproape la două treimi în Consiliul Local Suceava si după două luni să o pierzi. E drept după ce a intervenit în joc, celebra ordonanța a traseiștilor, OUG 55/2014.

Ori nu ai un lider bun, ori nu ai consilieri de calitate. De ce nu e in stare PNL-PDL sa iși țină oamenii aproape?

Care au fost mecanismele care l-au determinat pe ultimul consilier PDL demisionar, dl Costel Tătăranu, să se declare independent alături de consilierii PNL, Vasile Mocanu si Corneliu Vornicu?

Lucrurile sunt foarte simple: pozitia ocupata zi de zi la serviciul pe care il conduce.

Și la fel se vor gândi toti dintre consilierii PDL si PNL rămași fără independență, cei pe care Ion Lungu îi va suna zilnic să îi întrebe cum le mai merge.

Analiza este foarte  simplă:

Vasile  Mocanu-lucrează la stat (sef OCPI Suceava).

Corneliu Vornicu-lucrează la stat (sef serviciu SGA).

Costel Tătaranu-lucrează la stat (Inspectoratul de Stat in Constructii – de curand pensionar).

Pentru consilierii locali suceveni faptul că au fost aleși pe o listă nu prea mai contează. Acesta e de fapt prețul pus pe modul cum au fost alcătuite la Suceava listele.

Cu oameni care deja ocupau niste funcții și pe care conducerile de partid se bat odată la patru ani să îi pună pe lista lor, doar –doar o da ceva greutate. Calculul e bun până la un punct. Dar…. Nu strici orzul pe gâște – e o vorbă populară.

Cam asta a făcut PDL și PNL. I-a îndopat pe unii care deja aveau si sigur aveau cu acordul unor lideri judeteni sau locali ai partidelor politice, în defavoarea unora din partid care și-ar fi dat și viața să fie consilier local. Și cu siguranță nu ar fi trădat niciodată.

PNL și PNL probabil că nu au învățat nimic din lecția ”dreptății din interiorul partidului” atâta timp cât listele lor de consilieri locali sunt pline de lucrători la stat care au deja sigurat un trai bun indiferent de ce se intâmplă în jur. Probabil că acesta este noul spirit liberal.

Și ca să fim corecți cu analiza până la capăt, știți cine a fost validat nou consilier PDL în ședința extraordinară de marți? Distinsa doamnă Liviana Enea – inspector DGASPC Suceava. DIXIT!

Ca și concluzie, trebuie spus că Ion Lungu a creat majoritatea simpla pentru PSD in Consiliul Local Suceava, așa cum își propusese. Primul text dat primarului de Suceava după ce Guvernul i-a dăruit peste 2,2 milioane de euro, fără TVA, pentru așa zisa refacere a zonei pietonale din fața Palatului Administrativ (care initial se făcea cu numai 1,8 milion de euro, însă bani europeni) a fost trecut cu brio.

Acum urmează ca grupul de consilieri independeți din CL Suceava, pe bună dreptate, să anunțe că ar dori schimbarea viceprimarului PNL, Ovidiu Doroftei, cu un independent. Că și așa se poartă independeța in Primăria Suceava.

 

MIHAI CHIRA

 

UPDATE: aflu cu stupoare ca dl Tataranu nu mai conduce destinele Inspectoratului in Construcții Suceava de cateva luni, de cand a iesit la pensie. Si putea, in sfarsit, neingradit de nici o presiune guvernamentala, sa isi onoreze voturile primite de la suceveni pe lista PDL. Cu atat mai lipsit de logica si de onoare mi se pare gestul domniei sale!


Intră acum și în grupul de