Dar cu curent electric ați încercat, domnule președinte?


Intră acum și în grupul de

Dacă ar fi să glumim despre ce a rămas în urmă de la ediția din acest an a Festivalului Medieval organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei am putea spune că organizatorii și conducerea CJ  au schimbat proverbul – de acum înainte se va sta … ca doamna Crețu și liderii PSD Suceava, la poarta nouă!

cetatea festival cretu (57)

Poarta, realizată cu fonduri europene tocmai pentru a facilita accesul la unul dintre simbolurile orașului și poate ale Moldovei-Cetatea de Scaun a voievodului Ștefan cel Mare, trebuia deschisă pentru dna Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale care a fost la Cetate pentru a vedea cum au fost cheltuiți banii europeni.

În conferința de presă de marți, de la Palatul administrativ, președintele CJ, Cătălin Nechifor, secondat de managerul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu (care e venit deși se află în concediu medical după o operație la coloană) și adjunctul acestuia, Ion Mareș (cel care s-a ocupat de Festivalul medieval) au încercat să explice presei cât de complicat este să organizezi un asemenea festival, câte sacrificii au fost făcute si cum nimeni nu le face statuie organizatorilor. Nechifor a tot insistat pe factorul uman și pe mulțumiri adresate celor care au făcut ca la eveniment să nu se înregistreze nici un incident.

Dl Nechifor nu a scos nici o vorbă despre adevărata problemă care s-a întâmplat acolo și anume discriminarea pe bază de funcție și partid. Adică pentru dna Corina Crețu și pentru liderii PSD Suceava s-a găsit cheia (chiar dacă după jumătate de oră de la sosirea delegației) care a permis accesul în curtea interioară a Cetății.

Pentru muritorii de rând, adică pentru plătitorii de taxe și impozite cu care s-a realizat reconstrucția cetății nu era cazul. Ei pot să aștepte.

Mă întreb oare care a fost scopul refacerii cetății și dacă mărirea numărului de vizitatori a fost printre obiectivele avute în vedere. Și dacă da, cum îl îndeplinesc oficialitățile sucevene?

cetatea festival cretu (45)

Președintele Nechifor s-a încurcat în explicații și în tot soiul de comparații, care de care mai halucinantă. A întrebat retoric președintele la un moment dat dacă atunci când mergem la un meci de fotbal în care joacă FC Barcelona ni se permite și accesul la vestiar? Nu, dle Nechifor, de regulă nu ni se permite accesul la vestiar, dar să știți că pe stadion se poate intra și că dacă ai bilet nu te ține nimeni în afara incintei de joc și ai acces chiar și în vestiare. Doar că nu în timpul meciului.  Asta e și ideea! Păcat că nu înțelegeți!

Și a mai comis una tare dl Nechifor. Cică, actualmente, trebuie măsuri suplimentare de pază pentru că numărul vizitatorilor e foarte mare. ”Nici pe timpul lui Ștefan cel Mare nu era așa o aglomerație la Cetate!”, a spus președintele.

Așa este. Nu prea era. Dar dle Nechifor, dacă tot vreți să țineți departe vizitatorii de Cetatea de Scaun vă sugerăm câteva idei. Puneți în zonă semne cu …Atenție teren radioactiv! Dacă asta nu îi ține departe pe ”nebunii” de turiști puteți încerca cu garduri cu sârmă prin care circulă curent electric!

Și dacă nici asta nu dă roade puneți intrarea 100 de lei. Asta sigur îi va ține departe pe oameni și cetatea va rămâne intactă, pentru generațiile viitoare.

Și dle președinte, că tot se practică discriminarea politică pentru vizitatorii cetății, faceți biletul de intrare de 100 de lei, iar cei care vin cu carnetul de PSD-ist și cu dovada plății la zi a cotizației să primească o reducere de 95 %. Ce ziceți?

MIHAI CHIRA


Intră acum și în grupul de