TOVARASUL !


Intră acum și în grupul de

Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu,

Delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC

Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei genraţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţeale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină”.

Şi ca sa nu fiu catalogat neserios va dau si bucata de ziar cand a aparut textul:

Cert este ca la vremea aia ce spunea tovaraşul Ungureanu, actualul domn Mihai Răzvan Ungureanu era un program de guvernare in miniatura. Semn ca de pe atunci i se „arăta” premierului desemnat de azi. Şi dacă e sa mergem mai departe cu similitudinile, nu pot să nu remarc faptul că un fost şef de UTC, recte fostul premier Emil Boc, este inlocuit acum cu un alt şef al UTC.

Iar partidul care pune aceste lucruri in scenă nu este altul decât PDL, partidul care, cel puţin în discurs, este anti-comunist convins. Or fi ştiind ei de ce nu erau buni comuniştii.

Am citit cu nesat cateva directii din programul de guvernare al fostului tovarăş şi am avut un déjà vu. Parcă citeam din promisiunile „chioare” cu care Theodor Stolojan i-a îmbătat pe alegători în 2008 si apoi in 2009. Mă aşteptam ca Tovarăşul să pluseze mai mult.

Mă aşteptam sa vad că promite 870 de kilometri de autostradă, că pensia medie va fi de 450 de euro, că salariul mediu va bate spre 970 de euro.

Şi toate astea pentru că Boc a ajuns premier tocmai pe seama acestor promisiuni ale lui STOLO. Şi cum Guvernul Boc a plecat pentru că era slab, mă aşteptam ca Guvernul lui Ungureanu să vrea mai mult.

Dar după câte văd, în comparaţie cu oricare dintre guvernele BOC, acest guvern Ungureanu este o adevărată caricatură. Şi la capitolul asta va fi cu greu depăşit.

Rămâne insă de felicitat Emil Boc pentru inspiraţia pe care a avut-o de a pune în locul Guvernului său, unul MULT mai slab. În felul ăsta, istoria nu il va reţine ca fiind cel mai slab guvern PDL !

MIHAI CHIRA

PS: remarc cu tristeţe că nici in guvernul acesta Suceava nu are nici un reprezentant, cu toate că liderul judetean, Gheorghe Flutur, este prim-vicepreşedintele partidului, a doua functie politica in partid. Chiar nu e nimeni la PDL Suceava, suficient de controlabil ca sa facă parte din guvernul caricatură?


Intră acum și în grupul de