“Simfonii de Toamna”, un spectacol grandios daruit sucevenilor de Clubul Rotary Suceava-Bucovina (FOTO)


Intră acum și în grupul de

Peste 5.000 de suceveni au petrecut o seară memorabilă pe esplanada Consiliului Județean, în compania Orchestrei Filarmonicii de Stat Botoşani, în cadrul celei de-a treia ediţii a „Simfoniilor de Toamnă”.

Regalul de muzică simfonică oferit, marţi seară, locuitorilor municipiului de Clubul Rotary Suceava-Bucovina, în semn de apreciere pentru susţinerea proiectelor pe care acesta le derulează,  a reunit peste 50 de artiști de elită ai Filarmonicii din Botoșani care au interpretat piese celebre ce aparțin compozitorilor Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, J. Strauss, Șostakovici, Georges Bizet, Fr. Suppe.

Simfonii de toamna 2014 (1)

Simfonii de toamna 2014 (6)

Astfel, „Cavaleria uşoară”, „Voci de primăvară”, „Polka Tritsch-Tratsch”, „Sânge vienez”, „Annen Polka”, „Wilhelm Tell”, „Coţofana hoaţă”, „Intermezzo”, „Vals trist”, „Farnadola”, „Frumoasa Dunăre albastră”, sau  „Forţa destinului” au prins viaţă sub bagheta magică a dirijorului Daniel Manasi.

Mirel Manea, prim trompetist, șef de partidă la Filarmonica de Stat Botoșani și prim tropetist al Grande Orchestra Sinfonica Verdi, din Bracigliano, Italia, a dat o strălucire specială evenimentului. Acesta și-a făcut apariția chiar din public și a stârnit ropote de aplauze după fiecare intervenție muzicală. Trompetistul botoşănean a interpretat dumnezeieşte melodii celebre precum „You raise me up” sau „One moment in time”.

Acordurile sublime de vals au fost însoţite de un spectacol grandios de lasere, în a doua parte a concertului.

La final, publicul numeros a mulţumit orchestrei şi organizatorilor prin îndelungi aplauze. Un impresionant foc de artificii a încheiat evenimentul devenit deja o tradiţie.

Simfonii de toamna 2014 (7)

Simfonii de toamna 2014 (4)

Simfonii de toamna 2014 (3)

Simfonii de toamna 2014 (8)

Accesul la cea de-a treia ediţie a „Simfoniilor de Toamnă” s-a făcut pe bază de invitație pentru cele 3.000 de locuri pe scaune amenajate pe esplanada din faţa scenei, alți 2.000 de suceveni bucurându-se de spectacol de pe margine.

„Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary” a fost mesajul cu care membrii Clubului au demarat organizarea acestui proiect şi anul acesta, după ecourile frumoase de la primele doua ediţii ale proiectului.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunității.

Simfonii de toamna 2014 (2)

 

Simfonii de toamna 2014 (10)

Simfonii de toamna 2014 (9)

simfonii de toamna artificii (2)

simfonii de toamna artificii (3)

simfonii de toamna artificii (1)

artificii simfonii de toamna

 


Intră acum și în grupul de