Un milion de stele, vineri, în fata Bisericii Romano Catolice din Suceava


Intră acum și în grupul de

Centrul Diecezan Caritas Iaşi va organiza vineri, de la ora 19.00, în faţa Bisericii Romano Catolice „Sfântul Ioan Nepomuk Suceava”  cea de a opta ediţie a campaniei  „Un milion de stele”.

lumanari

Campania „Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. Acest eveniment a fost organizat pentru prima dată în anul 1998 în Franţa şi de atunci, campania se organizează în fiecare an înainte de Crăciun, în tot mai multe locaţii din lume. În prezent, ea se desfăşoară în ţări europene precum Germania, Ungaria, Franţa, Austria, Belgia, Luxemburg şi Elveţia.

În ţara noastră, campania „Un Milion de Stele” a fost organizată prima dată de asociaţia „Centrul Diecezan Caritas Iaşi”, iar evenimentul a fost derulat şi la nivel naţional începând cu anul 2009.

Acţiunea constă în aprinderea simultană a unor lumânări în cadrul unor spaţii din faţa unor clădiri sau pieţe importante existente în localităţile de desfăşurare, simbolizând implicarea voluntară în acţiuni sociale.

Organizată anul acesta sub sloganul ”Aprinde o stea pentru comunitatea ta!” campania se va desfăşura în 14 localităţi în regiunea Moldovei: Iaşi – Palas Iaşi, Iugani, Com Mirceşti, Răchiteni, Hălăuceşti, Săveni, com Gropniţa, Bacău, Oneşti, Satu Nou, Dămieneşti, Suceava, Huşi, Roman,  Săbăoani, Piatra Neamţ.

Scopul evenimentului este de a sensibiliza membrii comunităţii pentru a-şi manifesta  solidaritatea faţă de cei nevoiaşi. Fondurile obţinute în cadrul acestei campanii vor fi direcţionate către programul ”Servicii de Îngrijire la Domiciliu”, care asigură asistenţa socială şi îngrijirii socio-medicale pentru 1500 de persoane vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu prin intermediul celor în 15 puncte de lucru.

În decursul anului 2013, echipa îngrijiri la domiciliu formată din 58 de angajaţi împreună cu voluntarii programului, au asistat la domiciliu un număr de 1406 persoane, cărora li s-au oferit un milion de motive de mai bine


Intră acum și în grupul de