Cartea „Francmasoneria asa cum a fost”, de Viorel Danacu, va fi lansata la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Francmasoneria, un subiect foarte controversat, este tema unei cărți scrisă de Viorel Dănacu, Președintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-București și Mare Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistică Comparată și Cercetari Masonice.

Cartea „Francmasoneria așa cum a fost” va fi lansată la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, miercuri, 26 noiembrie, de la ora 17.00, în aula din corpul E și va fi prezentată de prof. univ. dr. Viorel Guliciuc, lector univ. dr. Vasile Demciuc și lector univ. dr. Marius Eși.

SOCERT USV

Potrivit Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-București, volumul cuprinde informații din istoria francmasoneriei române de la 1724 până în 1989, date privind multitudinea de conexiuni pe care masoneria română le-a avut cu celelalte Mari Cancelarii masonice din lume, cum ar fi Marea Lojă a Franței, Marele Orient al Franței, Italiei, Portugaliei, Spaniei, Greciei, Marea Loja de New York, Anglia, Belgia, Polonia, Rusia, Austria, Ungaria etc. Tot în acest volum sunt prezentate relațiile cu toate riturile masonice din lume, cuprinzând toate activitățile așa cum au fost ele, atât realizările pozitive cât și frământările sau aspectele mai puțin plăcute ale membrilor ei din decursul istoriei.

„Francmasoneria așa cum a fost” oferă totodată foarte multe nume de francmasoni, dându-le posibilitatea cititorilor să cunoască atât nume sonore ale epocii, cât și nume mai puțin cunoscute, contribuind astfel la completarea cu date masonice valoroase arborelui genealogic al multor familii din țară și din străinătate, dar și cu aspecte mai puțin cunoscute de către istorici.

Cartea face referiri la simbolismul luminii masonice, date inedite despre Cavalerii Teutoni, date privind acțiunile masonilor români și pregătirea Revoluției Franceze, istoria masoneriei românești de la începuturi și până la 1989, masoneria românească din exil care și-a desfășurat activitatea în Marea Lojă a Franței, relațiile cu Marile Oriente și Marile Loji din întreaga lume, despre condamnarea masoneriei de către securitate în perioada comunistă („Problema Ocultă”), dialoguri cu mari personalități masonice românești și din străinătate, explicația ezoterică a rodului pământului și foarte multe alte date în premieră.

„Francmasoneria așa cum a fost” este o ediție tipărită în limbile română și franceză, are 700 de pagini, este ilustrată cu fotografii color și documente originale din colecția personală a autorului.

 


Intră acum și în grupul de