Concert de „Jazz la inaltime”, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Sala Auditorium „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava este gazda unui nou concert de jazz, la finele acestei luni.

afisAssoc_Suceava

„Jazz la înălțime” este un eveniment realizat prin proiectul „ACCES pentru toți – Accesul persoanelor cu dizabilități la ocupare si servicii” și continuă seria de evenimente iniţiate la Baia Mare, insistând să atragă atenţia asupra problematicii persoanelor cu dizabilităţi şi să-i activeze civic.

Spectacolul va avea loc joi, 29 ianuarie 2015, de la ora 18.00, în sala Auditorium – „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare” şi îi va avea ca protagonişti pe jazzmanul Harry Tavitian şi alpiniştii Claudiu Miu şi Cosmin Andron.

Harry Tavitian va propune spectatorilor o călătorie muzicală de la rădăcinile jazzului (gospel, blues), la jazzul de avangardă cu influențe folclorice.

„În cariera mea de 45 de ani de jazz am mai avut un singur concert în Suceava, în 1987, împreună cu regretata vocalistă Anca Parghel, cu Liviu Mărculescu la trombon și Corneliu Stroe la percuție. A fost un concert memorabil, cu o sală arhiplină, de care îmi amintesc cu mare plăcere. În acea vreme la Suceava era unul dintre cluburile de jazz puternice din România, membrii clubului fiind nelipsiți de la festivalurile de jazz. De Suceava mă leagă și faptul că este unul dintre orașele unde armenii au o istorie de sute de ani, dovadă Mânăstirea Hagigadar, construită pe la anul 1500, și alte monumente istorice”, a susținut Harry Tavitian.

Cosmin Andron este alpinist, vorbitor motivaţional care oferă exemple punctuale legate de concepte de motivare oferind publicului o trăire indirectă a ceea ce înseamnă escalada. Acesta îi îndeamnă pe cei care doresc să practice escalada să aibă deschidere către imaginaţie.

Claudiu Miu este fost campion multinațional și balcanic la escaladă și președinte al Asociației Climb Again. Timp de câțiva ani acesta a suferit de boala Lyme și poliartrită asociată care i-au redus mult din capacitățile motorii.

Organizatorii evenimentului sunt Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare şi partenerii din cadrul acestui proiect: Filiala Bucureşti a Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC Filiala Suceava a Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC Filiala Arad a Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC, Administrația Națională a Penitenciarelor Fluxhphera Consultoria de Gestão e Desenvolvimento de Sistemas de InformaçãoLda (Global Change) – Portugalia Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.


Intră acum și în grupul de