La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” a debutat Festivalul International „Primavara poetilor”


Intră acum și în grupul de

La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava au debutat vineri, 6 martie, manifestările cuprinse în cea de-a X-a ediție a Festivalului „Primăvara poeţilor”. Evenimentele se vor desfășura până pe data de 22 martie, sub egida Festivalului Internaţional Francofon „Le Printemps des Poètes” care a ajuns la ediţia a XVII-a în Franţa.

„Noi suntem niște frumoși romantici care lăudăm leagănul civilizației noastre europene și celebrăm limba franceză”, a susținut în deschiderea festivalului, directorul artistic al manifestărilor, scriitoarea Angela Furtună.

Aceasta a menționat că speră ca în următorii zece ani manifestările să dea generațiilor tinere șansa de a se dezvolta din punct de vedere cultural astfel încât tinerii să nu fie absorbiți de consumerism și de minimalism, riscând să-și piardă identitatea și valorile.

Totodată, Angela Furtună a ținut să prezinte faptul că afișul Festivalului „Primăvara poeţilor” a fost realizat de artistul grafic Devis Grebu, unul foarte apreciat în țări precum SUA, Germania, Israel, Franța, dar și în România.

PrimavaraPoetilor2015

Scriitoarea Angela Furtună a mai arătat că până acum, prin desfășurarea festivalului, mii de oameni s-au format și și-au însușit o cultură grație valorilor transmise.

„Sunt mii de tineri care au trecut prin școală și prin viață cu acest concept, și iată, în fond, astăzi circulă cultura prin aceste valori simbolice care ne șlefuiesc și ne proiectează în viitor un anumit tip de conștiință, un anumit fel de a fi ca oameni”, a mărturisit Angela Furtună.

Vezi AICI programul Festivalului „Primăvara poeţilor” de la Suceava.


Intră acum și în grupul de