Tabăra internaţională de artă plastică „Lumina Nordului” a ajuns la X-a ediţie. „Popasuri bucovinene”, tema din acest an


Intră acum și în grupul de

În localitatea  suceveană Mănăstirea Humorului, se va desfăşura în perioada 6-11 iulie a.c., cea de-a X-a ediţie a Taberei internaţionale de artă plastică „Lumina Nordului”, tema din acest an fiind „Popasuri bucovinene”.

„<<Lumina Nordului>>  este o tabără tematică, concepută ca o manifestare prin care tineri talentați, elevi ai Școlilor de Arte din țară și similare din strainătate, au posibilitatea să creeze într-un cadru organizat, sub îndrumarea unor artiști consacrați, constituindu-se într-o reuniune cultural-artistică a căror beneficiari direcți sunt.

Fiecare şcoală de arte va selecta şi desemna un participant cu vârsta peste 18 ani, a cărui fişă de participare va fi avizată de şcoala pe care o reprezintă.

Tabara internationala de arta plastica  Lumina Nordului

Confirmarea participării, precum şi tehnica de lucru (ulei, acuarelă) va fi făcută până la data de 3 iulie 2015, în vederea achiziţionării materialelor necesare, care vor fi puse la dispoziţia participanţilor gratuit de către organizatori.

Lucrările realizate în tabără vor face obiectul unei expoziţii, care va fi organizată, în data de 11 iulie 2015, iar fiecare participant va dona două lucrări, indiferent de numărul de lucrări realizate. Acestea vor fi evaluate de o comisie şi  vor intra în inventarul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava”, a arătat Maria Cristina Galațanu, referent în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

Ea a mai precizat că participanţii sunt aşteptaţi luni, 6 iulie 2015, la ora 11.00, la sediul Şcolii de Arte „Ion Irimescu”, de unde se va pleca în locaţia stabilită pentru desfăşurarea taberei,  Pensiunea ”Floare de Colț” din localitatea Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava.

Plecarea din tabără se va face sâmbătă, 11 iulie 2015, după ora 12.00.

„Participanţii vor beneficia de prezenţa în tabără a unor artişti de renume în arta plastică românească pentru îndrumare”, a mai precizat Galaţanu.

Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0230 / 551.372.

Tabăra internaţională de artă plastică „Lumina Nordului” este organizată de Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”, prin Direcția Școala de Arte “Ion Irimescu” Suceava.


Intră acum și în grupul de