Marcin Bondarowicz din Polonia şi Oleksy Kustovsky din Ucraina, câştigătorii din acest an la Festivalului de grafică satirică „Umor la Gura Humorului”


Intră acum și în grupul de

Polonezul Marcin Bondarowicz şi ucraineanul Oleksy Kustovsky au câştigat locul I la secţiunea grafică satirică, ploieşteanul Constantin Tudorache a fost desemnat câştigătorul premiului I al secţiunii epigrama, iar ieşeanul Vasile Vajoga a obţinut premiul I la secţiunea poezie din cadrul celei de a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură umoristică “Umor la Gura Humorului”.

Juriul celei de a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură umoristică “Umor la Gura Humorului” a stabilit acordarea la Secţiunea grafică satirică a premiului I ex aequo, în valoare de 500 de Euro, polonezului Marcin Bondarowicz şi ucraineanului Oleksey Kustovsky, în timp ce premiul al II lea- 300 de Euro i-a revenit lui Grigoris Georgiou din Grecia, iar premiul al III lea – 200 de Euro lui Chen Sun din China.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (45)

La aceeaşi secţiune, premiul “George Gavrilean” a fost acordat polonezului Henryk Cebula şi muntenegreanului Darko Drljevic.

În afara premiilor susţinute financiar de către organizatori, conform  regulamentului Festivalului, s-au mai acordat două premii speciale, susţinute financiar de persoane private, respectiv  Premiul ”Sorin Postolache” care a fost acordat Biancăi Bălășoiu – România şi Premiul “Viorel Corodescu – COV” acordat lui Pamfil Horodnic  – România.

La secţiunea Literatură umoristică, juriul, care l-a avut ca preşedinte pe Cornel Udrea, a stabilit acordarea premiului I la epigramă lui Constantin Tudorache din Ploieşti, iar premiul al II lea a fost acordat epigramiştilor Nicolae Bunduri- Braşov şi Valentin David- Orăştie, în timp ce premiul al III lea a revenit epigramiştilor Emil Ianuş din Horodnic şi Vali Slavu din Aninoasa.

 

Alte trei menţiuni neremunerate au fost acordate lui Laurenţiu Ghiţă şi Violetei Urdă din Bucureşti, precum şi lui  Eugen Sfichi din Bacău.

La secţiunea Poezie, premiul I -200 de Euro a fost acordat lui Vasile Vajoga din Iaşi, premiul al II lea – 100 de Euro lui Vasile Larco-Iaşi, premiul al III lea-50 Euro a fost acordat lui Ananie Gagniuc din Constanţa şi Marian George Dobreanu din Târgu Jiu.

Totodată, la secţiunea Poezie au fost acordate menţiuni neremunerate, respectiv Cătălinei Orşivschi din Vama, Gheorghe Gurău din Galaţi.

Potrivit directorului celei  de a XXV a ediţii a Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură umoristică “Umor la Gura Humorului”, Vera Romaniuc, la secţiunea grafică satirică  an s-au înscris în acest an 152 de concurenţi din 42 de ţări cu peste 350 de lucrări, iar la secţiunea Literatură umoristică 71 de concurenţi.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (46)

Romaniuc a spus că preşedintele de onoare al Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură umoristică “Umor la Gura Humorului” a fost Ştefan Popa Popa`s, iar preşedintele Secţiunii de Grafică Satirică a fost Girorgio Cegna din Italia, iar din juriul acestei secţiuni au mai făcut parte Sandro Poggiali din Italia, Doru Bosiok din Serbia, Harald Reimholz din Germania şi Gabriel Bratu, Emilian Ştefârţă, Vasile Crăiţă Mândă, Mihai Truică, Viorel Corodescu, Victor Rusu şi Radu Bercea.

Ea a spus că juriul Secţiunii Literatură Umoristică l-a avut ca preşedinte pe Cornel Udrea, iar membri ai juriului au fost Ioan Petru Gârda, Ioan Toderaşcu, Carmen Veronica Steiciuc şi Vera Romaniuc.

Preşedintele de onoare al Festivalului Internaţional de Grafică Satirică şi Literatură umoristică “Umor la Gura Humorului”, Ştefan Popa Popa`s a declarat, duminică,  la festivitatea de premiere că expoziţia cu lucrările concurenţilor acestei ediţii are un „nivel extraordinar” mulţumind tuturor celor care s-au implicat pentru organizarea şi desfăşurarea festivalului .

Caricaturistul Ştefan Popa Popa`s a spus că este bucuros că în România încă mai există aşezări mici care îşi onorează şi îşi omagiază oamenii.

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc, a declarat că fără publicul,  fără concurenţii şi fără juriile ediţiilor festivalului această manifestare nu ar putea exista.

El a spus că a fost implicat în activitatea de organizare a festivalului de la Gura Humorului încă de la cea de a doua ediţie, menţionând şi numele altor persoane care, de-a lungul anilor, şi-au adus contribuţia pentru organizarea acestor manifestări.

Popas romaniuc ursaciuc harasim caricaturi umor (35)


Intră acum și în grupul de