Cavalerii şi domniţele s-au reîntors în Cetatea de Scaun a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Începând de joi seară, stilul medieval de viaţă şi frumuseţea acestuia s-a reîntors în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Odată capitală a Moldovei, Cetatea freamătă din nou de viaţă, frumoasă, arhaică şi de o simplitate complexă. Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare” de la Suceava îşi întâmpină vizitatorii în atmosfera de altădată. Fiecare doritor poate descoperi în interiorul zidurilor Cetăţii o filă de istorie, o poveste despre viaţă, un minut de întoarcere în trecut.

Organizatorii promit că anul acesta în ciuda bugetului mult mai redus ca în ediţiile anterioare să nu se facă de râs, ba mai mult, să ofere chiar momente inedite din istoria Moldovei şi a Bucovinei.

Sâmbătă, spectatorii se vor delecta cu teatru pentru copii, susţinut de artiştii trupei de Teatru Vasilache din Botoşani, iar apoi Ordinul Cavalerilor de Sibiu vor oferi o „şcoală de dans”. În ritmul vechilor melodii se va merge către „Intrarea lui Mihai Viteazu în Cetatea Sucevei”, începând cu orele 16:00 pentru ca mai apoi viaţa medievală să continue cu concursul de supravieţuire în Cetate.

Duminică, organizatorii au pregătit pentru vizitatori apogeul festivalului cu salve de tun, lupte între cavaleri pentru domniţele pretenţioase şi bineînţeles turnirul ce va avea loc în canalul de apărare al cetăţii, odată cu lăsarea serii. Dacă nu v-aţi simţit încă „pe muchie de sabie”, sigur acest lucru se va întâmpla duminică.

La Festival va veni, de asemenea, anunţat de faimosul toboşar al cetăţii Sibiului, chiar Alexandru Lăpuşneanu ce va oferi o masă boierilor apropieţi.

Nu staţi aproape, niciodată nu se ştie ce urmează a se întâmpla! Bine că până la urmă, vrăjitoarea cea rea va fi arsă de Cavalerii Cetăţii Bârsei!


Intră acum și în grupul de