Slujba de Boboteaza la IJJ Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După rânduiala Bisericii Ortodoxe, joi, 6 ianuarie, la capela de la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, preotul militar al unităţii a oficiat Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, iar la slujbă au participat lucrători de la subunităţile din municipiul Suceava. De asemenea, a fost săvârşită Slujba Aghezmei Mari, la crucea de gheaţă ridicată în curtea inspectoratului.

Tot joi, în timpul desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului, un număr de 85 de jandarmi au asigurat, alături de efective ale IPJ Suceava şi ISU Suceava, măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, a bisericii „Sfântul Apostol Andrei” din Suceava şi la lăcaşurile de cult din localităţile din judeţ unde funcţionează subunităţi de jandarmerie.

Jandarmii au acţionat pentru protecţia participanţilor, prevenirea aglomerărilor de persoane şi a busculadelor în apropierea zonelor de distribuire a apei sfinţite, îndepărtarea persoanelor ce apelează la mila publicului şi a celor aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi pentru rezolvarea situaţiilor ce pot să apară pe timpul desfăşurării manifestărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitanul Bogdan Cornaci, în timpul acestei misiuni nu s-au înregistrat fapte care să aducă atingere legilor şi normelor de convieţuire socială.


Intră acum și în grupul de