Artistul plastic David Croitor expune la Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Biblioteca Bucovinei “I.G.Sbiera” organizează miercuri, 15 iunie, de la ora 14.00, în Galeria de Artă a Bibliotecii Bucovinei, vernisajul expoziţiei “Interioare cu poezie”, autor David Croitor, anunţă scriitoarea Angela Furtună, responsabil PR în cadrul bibliotecii sucevene.

“Discret şi ferit de înşelătoarele curente de presiune şi manipulare din lumea actuală, adoptând o distanţă critică faţă de zgomotul monden ce nu face parte din bunul gust artistic şi nici din sensibilitatea etică a artistului autentic, David Croitor este un pictor de mare forţă al artei româneşti contemporane, având lucrări în colecţiile particulare din ţară şi din străinătate: Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Germania, Grecia, Olanda, Suedia, Canada, SUA. Un clasic cu privire nostalgică, un introvertit ce scoate la lumină Atlantidele pe care se reazămă, ignorant, prezentul, nutrit astfel de poezia trecutului şi de farmecul amintirii. Un stilist desăvârşit, animat de o distinsă serenitate a detaşării de prezent. Un caligraf al sufletului lucrurilor, ce devin în egală măsură interioarele unei realităţi noi, dar şi scrierea pe care o comunică. Un căutător de semnificaţii prin hologramele timpului întors din drum de dragul salvării frumosului artistic: David Croitor”, arată Angela Furtună.

Evenimentul va fi prezentat de scriitoarea Angela Furtună şi de artistul plastic Constantin Severin.

Manifestarea va avea loc cu sprijinul: Bibliotecii Bucovinei “I.G.Sbiera”, Consiliului Judeţean Suceava, Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iaşi, Librăriilor Alexandria şi a forum-ului www. agonia.ro.


Intră acum și în grupul de