E frumoasa, artista si gateste demential. Vezi aici ce bunatati pregateste Maria Andreea de Paste!


Intră acum și în grupul de

Sfintele sărbători de Paşte se apropie şi, ca în fiecare an, artista Maria Andreea Vârlan revine cu drag acasă, la Suceava, pentru a fi alături de cele mai importante persoane din viaţa sa, părinţii şi cele două surori.

Maria Andreea Varlan2

Dincolo de cariera de cântăreaţă căreia i s-a dedicat în ultimii ani, puţini ştiu despre Maria Andreea că este o persoană foarte evlavioasă, credinţa fiindu-i insuflată încă din copilărie de către tatăl său, Viorel Ioan Vârlan, care este preot de mai bine de 28 de ani.

“Este imposibil ca de Paşte, să nu fiu acasă să particip la Denii şi mai ales la Prohod”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, artista.

Andreea ne-a dezvăluit că participă cu drag la pregătirea produselor tradiţionale şi că are două preparate pe care le găteşte în fiecare an, sub atenta supraveghere a mamei sale. “Pregătesc bunătăţile pentru Paşte alături de mama mea, care este o gospodină desăvârşită şi de surorile mele. Şi pentru că de sărbători, partea mea preferată este bucătăria, şi în acest an voi găti coastă de miel umplută şi drob. Îmi place să gătesc. Când am timp, chiar mă relaxează, motiv pentru care încerc tot felul de combinaţii. Sunt o gurmandă, însă secretul siluetei mele este că nu mănânc mult”, a explicat Andreea.

Frumoasa suceveancă ne-a dezvăluit faptul că la ea în familie există un obicei atunci când vine vorba de vopsirea ouălor, şi anume, fiecare dintre cele trei fete ale familiei Vârlan pictează câte un ou, cu acuarele. “De pe masa de Paşte nu vor lipsi preparatele tradiţionale, mielul mediteranean sau cel cu spanac, preparat de mama. În materie de pască, la noi în casă, bătaia cea mare se dă pe pasca cu smântână şi pe cea cu ciocolată, pentru care mama a adaptat reţetele. De regulă face 5-6 feluri de pască, în stil nemţesc. Foarte important pentru cei care nu ştiu, este că vineri şi sâmbătă credincioşii trebuie să păstreze liniştea în suflete şi în case, să nu asculte muzică”, a arătat Maria Vârlan.

Aceasta a spus că înainte de a merge la Biserica la care slujeşte tatăl său, la Naşterea Maicii Domnului din Suceava, în familie se pregăteşte coşul pentru sfinţit. “Preparatele sfinţite nu se mănâncă după ce oamenii ajung acasă de la slujba de Înviere, ci se consumă a doua zi dimineaţă, după ce preotul termină de sfinţit. Pe noi ne trezeşte tata de dimineaţă, ne spălăm după cum spune tradiţia, cu ou roşu şi cu bănuţ de argint pe faţă, cântăm << Hristos a Înviat! >> , după care ne aşezăm la masă. E o tradiţie la noi de când ne-am născut. În acest an, în noaptea de Înviere, voi asista la slujbă alături de surorile mele Ioana şi Ana Victoria, şi de mama noastră”, a mai precizat cântăreaţa.

Maria Andreea Varlan1


Intră acum și în grupul de