„Suceava, inima Bucovinei”, un videoclip de prezentare al orasului Suceava in viziunea unui tanar sucevean


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Suceava, proaspăt absolvent al liceului Teoretic Filadelfia, a oferit o adevărată lecție autorităților locale interesate de promovarea orașului ca destinație turistică.

Ovidiu Emanuel Gafincu are de 20 de ani și este pasionat de arta video. El a realizat un videoclip de prezentare al orașului Suceava pe cont propriu, iar aprecierile nu au întârziat să apară în mediul online, acolo unde tânărul a postat materialul.

Gafincu Ovidiu

Suceveanul a declarat în exclusivitate pentru NewsBucovina că a numit videoclipul „Suceava, inima Bucovinei” deoarece consideră Suceava centru cultural al Bucovinei, un oraș destul de mare care oferă posibilități de dezvoltare în toate domeniile. Suceava este în opinia tânărului un oraș care îmbină noul cu vechiul și care poate atrage foarte mulți turiști: „unele locuri te lasă efectiv cu gura căscată”, a precizat Ovidiu Gafincu.

Pasiunea pentru arta vizuală o are de cand a pus mâna pe aparatul foto al fratelui său care lucra la diferite evenimente. Sub îndrumarea lui și a părinților, suceveanul s-a hotărât să aleagă partea video: „Au urmat zile întregi de muncă, cu aparatul în mână, nopți albe și multă ambiție pentru a ajunge undeva și pentru ca lumea să îmi aprecieze munca pe care o fac”, a declarat tânărul videograf .

Îi place să filmeze tot ceea ce arată bine, cadre care îi atrag privirea și cadre cu o multitudine de culori. În videoclipul de aproximativ patru minute a reușit să dea viață orașului, surprinzând atât copii care se joacă, mame ce își plimbă bebelușii și îi învață să facă primii pași, adolescenți voioși, dar și clădiri, instituții culturale și religioase cu care Suceava ar trebui să se mândrească. Dinamica orașului este captată prin cadrele lente și cele rapide, îmbinate armonios de tânăr.

Suceava, inima Bucovinei

Ovidiu Gafincu ne-a declarat că Suceava a ajuns un oraș static din cauza faptului că tot mai mulți tineri preferă facultățile din afara Sucevei, iar în opinia lui, viața unui oraș este dată de tinerii care caută să își facă un viitor în orașul natal.

Durata de realizare a filmului de prezentare a fost relativ scurtă, în opinia tânărului, în jur de șapte ore. În viitor își dorește o carieră în televiziune, cameraman sau editor imagine deoarece face aceste lucruri cu multă plăcere.

Ovidiu Gafincu ne-a mărturisit că va continua proiectele de promovare a Bucovinei prin realizarea unor materiale video în care va cuprinde mănăstirile din județul Suceava, ținuturi considerate de el „de vis”. Toate videoclipurile tânărului vor fi postate pe contul personal, Gafincu Ovidiu, pe site-ul www.vimeo.com sau la secțiunea video de pe www.gafincu.ro.


Intră acum și în grupul de