Un tanar crescut la orfelinat vrea sa ii ia fotoliul de primar lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Un  tânăr de 34 de ani, crescut până la 26 de ani la orfelinat, vrea să obțină funcția de primar al municipiului Suceava. El spune că este pregătit foarte serios pentru alegerile locale din 2016 și că pleacă în bătălia electorală cu susținerea locuitorilor municipiului.

Gheorghe Nedea

Gheorghe Nedea are un trecut impresionant, el a trăit prin gări și boscheți, fiind luat de autorități împreună cu cei doi frați încă din primele clipe ale vieții întrucât mama lui se refugia cu ei în gara din Suceava din cauza tatălui alcoolic.

Condiția socială nu l-a oprit însă să urmeze Școala de câtăreți bisericești, Liceul Seral nr.2, iar apoi să absolve cursurile Facultății de Geografie. Și-a forțat în continuare puterile, a absolvit un masterat la București de „Consiliere și Asistență socială. Familie și copii”, iar după aceea a continuat cu un doctorat, tot la București, pe tema evoluției romilor în România. Din cauza unor probleme financiare el nu a reușit să încheie doctoratul.

În prezent el trăiește în Suceava unde își dedică cea mai mare parte a timpului activităților profesionale. Își câștigă existența din comerțul cu cărți și obiecte bisericești, turismul religios, intermediere și impresariere. În urmă cu doi ani își propunea să devină deputat de Suceava, însă nu a fost susținut de Partida Romilor Pro Europa Suceava din cauza faptului că provenea dintr-o casă de copii și nu avea bani, fiind desconsiderat.

„Suceava merită mai mult. Oamenii m-au încurajat. Eu cred că sunt singurul politician care trece prin Piața Mică, Piața Mare, Bazar și stă de vorbă cu oamenii. Vreau să fac un oraș cultural. Am soluții, începând de la asistență socială și până la economie”, a declarat în exclusivitate pentru NewsBucovina.ro Gheorghe Nedea.

În ceea ce privește echipa pe care vrea să o coordoneze dacă va ajunge edil, Nedea a declarat că își dorește să colaboreze doar cu tineri, iar Consiliul Local să fie format tot din tineri. „M-am gândit să fac o alianță cu partidele mici și să colaborez cu ei. Doar cu tineri. Cine nu își dorește să ajungă la putere?”, a spus Gheorghe Nedea.

Sloganul pe care și l-a ales, „Ne vrem orașul Suceava înapoi!”, spune că nu a fost întâmplător: „Vreau un oraș în care oamenii să se simtă bine. Vreau un oraș cultural așa cum a fost cândva. Din ᾽90 până în ᾽97 orașul duduia de cultură, acum nu”, a susținut în final Nedea.


Intră acum și în grupul de