FOTO Intampina-ti de sarbatori musafirii intr-un decor de poveste! Vezi cum sa-ti decorezi casa pentru a-ti surprinde colindatorii


Intră acum și în grupul de

Pregătirile pentru sărbătoarea Crăciunului au ajuns pe ultima sută de metri. Cele mai harnice gospodine au terminat deja curățenia specifică casei din această perioadă și se pregătesc de zor să stabilească cele mai gustoase meniuri festive. Totodată, venirea Crăciunului le pune la încercare și imaginația, și nu doar în bucătărie, ci și la decorarea întregii case.

tendinte brad 2014 - 2015 (1)

În acest sezon dați frâu liber imaginației și decorați-vă casa așa cum vă place! Anul acesta trebuie să vă puneți amprenta personală în amenajarea locuinței, asta susțin consilierii în design suceveni contactați de NewsBucovina.

„Fie că este vorba despre design interior sau fie că este vorba despre îmbrăcăminte și machiaj, până la urmă trebuie să-l adaptezi personalității tale și să pui amprenta personală”, a susținut Mihaela Bulexa, consilier design la Pro Ambient Home. De la aceasta și de la Oana Baltă, tot de la Pro Ambient Home, am aflat că 2015 va fi dominat de o culoare deosebită, mai puțin cunoscută, și anume marsala, o culoare caldă, tonică și robustă, o nuanța pământie de vin roșu, de la care i se trage și numele.

Potrivit consilierilor în design contactați, bradul de Crăciun ar trebui să fie natural, cu toate că și cel artificial prezintă numeroase avantaje și poate fi menținut o perioadă mai mare de timp, fără a sta cu grija că se va ofili din cauza temperaturilor ridicate din casă. În ceea ce privește modul de împodobire, puteți în acest an să ieșiți din tiparele clasice și să ornați într-un mod cât mai original pomul de iarnă. De exemplu, puteți orna un brad doar cu flori sau dacă aveți copii, puteți face un aranjament din jucării sau de ce nu, din suzete viu colorate.

În cazul în care aveți casa amenajată într-un stil foarte modern, puteți opta pentru brad glamour decorat cu pene, mărgeluțe, în nuanțe prăfuite de roz și alb, dar și strălucitoare.

Totodată, locuința va fi decorată cu obiecte din aceeași gamă cu cele folosite la împodobirea bradului.

Puteți merge de asemenea și pe o variantă eco și să realizați chiar dumneavoastră diferite decorațiuni. Foarte important, puteți să implicați și copiii în realizarea obiectelor decorative și astfel să dați o mai mare simbolistică obiectelor create și un impact emoțional deosebit celor din familie.

Pentru cei care locuiesc la casă și au în curte un brad, îl pot împodobi și pe acesta doar cu luminițe, în culori cât mai calde.

În ceea ce privește masa pe care vor fi așezate delicatesele de Crăciun, se poate opta pentru un stil rustic. Fața de masă și șervetele trebuie să fie din materiale naturale precum inul sau bumbacul, lucrate manual, iar vesela din lut. Cei care preferă stilul clasic, vor folosi ceramica, recomadă consilierii în design suceveni.


Intră acum și în grupul de