Sfaturi pentru mentinerea pielii hidratate in sezonul rece. Vezi care sunt secretele unui ten sanatos pe timp de iarna


Intră acum și în grupul de

Temperaturile scăzute, vântul și viscolul afectează și usucă tenul în sezonul rece. Pentru a nu vă confrunta cu o piele aspră și opacă din cauza factorilor de mediu este bine să respectați câteva reguli esențiale de îngrijire și să acordați o mai mare atenție produselor cosmetice, în caz contrar riscați o îmbătrânire precoce a dermei.

Indiferent de tipul de ten, hidratarea joacă un rol esențial și de aceea NewsBucovina.ro a apelat la sfatul specialiștilor din domeniul cosmeticii și vă oferă câteva sfaturi utile pentru un ten frumos pe timpul iernii.

ingrijirea tenului iarna 2

Potrivit specialistei în cosmetică Dana Strîmbu de la salonul Health and Beauty Center din Suceava, în perioada rece, pielea are nevoie de o hidratare mai profundă, atât la exterior, cât și la interior. „Nu doar vara trebuie să bem lichide, este indicat și iarna să bem foarte multe lichide”, a susținut Dana Strîmbu. În acest sens, este bine să consumați multe ceaiuri, sucuri naturale preparate în casă, apă plată sau minerală, fructe și legume.

Dana Strîmbu recomandă folosirea pe timp de iarnă a cremelor hidratante și nutritive. De asemenea, doamnele și domnișoarele pot folosi în timpul zilei pentru hiratarea feței crema de noapte întrucât este mult mai grasă și oferă o hidratare în profunzime. Chiar dacă ne aflăm în sezonul rece, folosirea cremelor cu factor de protecție este necesară.

Ritualul de frumusețe trebuie să includă și efectuarea o dată pe săptămână a unui gomaj pentru a îndepărta stratul de celule moarte după care pielea să fie hidratată foarte bine. Specialista în cosmetică atrage atenția asupra efectuării gomajului, acesta nu trebuie să zgârie pielea, nu trebuie să o înroșească, astfel apar iritațiile, iar în momentul în care se aplică o cremă se va simți o stare de disconfort.

De asemenea, o altă recomandare este aplicarea unei măști de argilă o dată pe săptămână, argila fiind potrivită tuturor tipurilor de ten. În funcție de nevoile tenului se pot adăuga diferite ingrediente precum albușul sau gălbenușul de ou, miere de albine sau iaurt, în masca de argilă.

Mâinile reprezintă „cartea de vizită” a unei femei, de aceea iarna, mai mult ca oricând, trebuie acordată o atenție deosebită îngrijirii lor. În saloanele de cosmetică se pot realiza tratamente cu parafină care vor duce la rezultate uimitoare, iar mâinile vor fi hidratate și fine. În plus, vor avea de câștigat și unghiile, acestea se vor întări în urma tratamentului cu parafină.

Pentru pielea corpului se recomandă efectuarea unui gomaj în timpul dușului după care se aplică o cremă hidratantă. Gomajul poate fi din tărâțe, zaț de cafea sau făină de porumb.

În ceea ce privește machiajul din timpul zilei, Dana Strîmbu recomandă folosirea unui fond de ten, a rimelului și a unui luciu de buze sau ruj. Totodată, din geanta fiecărei femei nu trebuie să lipsească un balsam de buze care să fie utilizat ori de câte ori este nevoie.

 

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de