„Fluturi” , „Sub aceeasi stea” si „Suflet romanesc”, in topul celor mai bine vandute carti la Suceava, in 2014


Intră acum și în grupul de

„Fluturi”, de Irina Binder, „Ce am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Suflet românesc„, de Dan puric, „Sub aceeași stea”, de John Green și „Hoțul de cărți”, de Markus Zusak, se numără printre cele mai vândute cărți  în 2014, au arătat reprezentanții librăriilor din municipiul Suceava. De asemenea, și autori precum Lucian Boia, Neagu Djuvara și Dan Puric au rămas în preferințele sucevenilor în anul ce tocmai s-a încheiat.

carti-online-electronice-de-citit-pdf

Sucevenii s-ar arătat dornici de lectură și de apariții editoriale de ultimă oră în 2014, asta reiese din vânzările principalelor librării din Suceava. NewsBucovina.ro a aflat de la reprezentanții librăriilor Alexandria și Cărturești cu ce cărți s-au delectat sucevenii și ce autori le-au captat atenția.

sub-aceeasi-stea

La librăria Cărturești, situată în incinta Iulius Mall Suceava, cele mai vândute volume în anul 2014 au fost: „Sub aceeași stea”, de John Green, „Căutând-o pe Alaska”, tot de John Green „Hoțul de cărți”, de Markus Zusak, „Dacă aș rămâne”, de Gayle Forman, acestea fiind preferate în special de adolescenți, dar și „Suflet românesc”, de Dan Puric, s-a vândut foarte bine la începutul anului trecut.

Librarii de la Cărturești au dat foarte bine și cărți din categoria jurnalelor, memoriilor, dar și volume istorice. Astfel, „Mănâncă, roagă-te, iubește”, de Elizabeth Gilbert și „Jurnalul fericirii”, de Nicolae Steinhardt, au fost foarte bine primite de sucevenii pasionați de lectură. La capitolul istorie, au fost căutate volumele „Cea mai frumoasă poveste”, de Adrian Cioroianu și „O scurtă istorie ilustrată a românilor”, de Neagu Djuvara. Totodată, au rămas în preferințele cititorilor cărțile scrise de Lucian Boia: „De ce este România altfel?” și „Primul Război Mondial”.

Pas-cu-pas_Klaus-Iohannis

Dacă la începutul lui 2014 a fost foarte căutat Dan Puric, sfârșitul anului l-a adus în atenția cititorilor pe Klaus Iohannis, noul președinte al României, care a lansat cartea „Pas cu pas”.

La mare căutare  anul trecut au fost şi „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, de E. L. James, „Fluturi”, de Irina Binder și două dintre cărțile lui Paulo Coelho, și anume „Alchimistul” și „Adulter”.

Cunoscutul jurnalist Marius Tucă a stârnit, de asemenea, curiozitatea sucevenilor prin volumul de poezie „Am să te iubesc până la sfârșitul lumii”.

În ceea ce privește literatura pentru copii, a rămas în topul preferințelor colecția „Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney, dar foarte căutat a fost și primul volum scris de Erin Hunter – „Pisicile războinice. În inima pădurii”.

Cititorii care au trecut pragul librăriei Alexandria situată în centrul municipiului au fost foarte interesați de volumele „Fluturi”, de Irina Binder, „Ce am făcut când am tăcut”, de Andreea Esca, „Sfântul, surferul şi CEO-ul”, de Robin Sharma, „Aliaţi incompatibili”, de Larry Watts și de romanul „În cafeneaua tinereţii pierdute”, de Patrick Modiano.

fluturi irina binder

Alături de aceste cărți, s-au vândut foarte bine și „În căutarea sensului pierdut”, de Dumitru Constantin Dulcan, „Micuța Bijou”, de Patrick Modiano și „Cum să trăim 150 de ani”, de Mikhail Tombak.

Reprezentanții librăriei sucevene au mai amintit faptul că enciclopediile au fost la mare căutare la raftul dedicat cărților pentru copii, iar din literatura pentru cei mici s-au vândut foarte bine „Minunea”, de R.J. Palacio, „Care-i faza cu cititul?”, de Liviu Papadima și desigur colecția „Jurnalul unui puşti”, de Jeff Kinney.

Totodată, în special în sezonul cald, au fost căutate ghidurile turistice, iar în restul anului, sucevenii au achiziționat ghiduri de conversație și dicționare, cu precădere în limba germană.

Pe lângă aceste cărți, la Alexandria Librărării din Shopping City Suceava s-au vândut foarte bine: „Suflet românesc”, de Dan Puric, „Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş”, de Dan C. Mihăilescu, „Noi, doamnă doctor, când o să murim?”, de Ileana Vulpescu, „Ură, prietenie, dragoste, căsătorie”, de Alice Munro, „Inimă de cerneală”, de Cornelia Funke, „Urzeala tronurilor”, de George R. R. Martin, colecția de cărți „Iubiri de poveste” și seria „Hercule Poirot”, de Agatha Christie.

S-au bucurat de mare succes și cărțile pentru copii, „Băiatul miliardar”, de David Walliams și „Însemnările unei puștoaice”, de Rachel Renée Russell.

În privința cărților culinare, anul trecut, la librăria din complexul comercial, a fost foarte căutată „Carte de bucate”, de Sanda Marin.

 

 

 


Intră acum și în grupul de