Petrică Lungu în replică la acuzațiile Suceava Noastră: ”Nu am tăiat nici un copac, nu am smuls nici un fir de iarbă!”


Intră acum și în grupul de

Administratorul Terasei VERSUS din municipiul Suceava, Petrică Lungu, respinge toate acuzațiile aduse de inițiatorul Asociației Suceava Noastraversus (21), Dan Ioan Cușnir, care a susținut într-o emisiune televizată că pentru amenajrea respectivei terase au fost tăiați doi copaci și îndepărtat gazonul, iar ulterior, într-un comunicat de presă a susținut că cioatele copacilor au fost scoase și zona acoperită cu pământ proaspăt.

Astfel, potrivit informațiilor primite de la Petrică Lungu, ca urmare a solicitării venite din partea NewsBucovina.ro pentru clarificarea situației,  pentru amenajarea acestei terase a fost obținută o autorizație de construire, pentru o constructie cu caracter temporar, care a avut și avizul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava.

În primul rând, administratorul terasei a susținut că nu a fost tăiat nici un copac iar cioatele existente în zonă sunt mai vechi de 5 ani, fapt dovedit de lichenii crescuti între timp pe acestea.

versus (52)

Dl Lungu a mai declarat că spațiul respectiv care a fost utilizat pană acum ca și terasă avea doar gazon artificial, amplasat peste un strat de balastru compactat. El nu a făcut decât să îndeparteze gazonul artificial și să monteze pavele conform autorizației de construire pe care a primit-o.

 

Mai mult, Petrică Lungu a subliniat că nu a fost scoasă nici o cioată și că nu s-a adus nici o modificare zonei prezentând în sprijinul afirmațiilor sale fotografii făcute din același unghi atât de pe Google Maps cât și de pe trotuarul din fața Primăriei Suceava.

”Nu am tăiat nici un copac și nu am smuls nici un fir de iarbă din zona terasei. Mai mult am pregătit terenul pentru a înierba o zona adiacentă terasei. ”, a mai spus Petru Lungu.

versus (6)

El a mai menționat că situația reclamată de Asociația Suceava Noastră a fost verificată și de Garda de Mediu Suceava care nu a găsit nici un fel de neconcordante intre situatia din teren si autorizația de construire.

Petrică Lungu consideră că acțiunea civică inițiată de Suceava Noastră probabil a fost bine intenționată dar promotorul ei a fost indus în eroare de persoane care i-au livrat atât imaginile cât și informațiile, distorsionate și neadevărate.


Intră acum și în grupul de