Republica Dominicană, Cuba și Mexic, printre destinațiile preferate de suceveni pentru Crăciun și Revelion


Intră acum și în grupul de

 

Deși mai sunt două luni de zile până la Sărbătorile de iarnă, sucevenii și-au rezervat din timp concediul pentru a fi siguri că își vor petrece finalul de an într-o destinație mult visată, iar Republica Dominicană, Cuba și Mexic, sunt printre destinațiile preferate de suceveni pentru Crăciun și Revelion.

În acest an, în topul preferințelor sucevenilor care au călcat pragul agenției de turism Paralela 45 sunt destinațiile exotice, foarte puțini dintre clienți alegând ofertele turistice din România.

Naricisia Bortă, director în cadrul agenției de turism Paralela 45 din Suceava, a declarat pentru NewsBucovina că cele mai multe cereri pentru Crăciun și Revelion sunt pentru destinații însorite din Republica Dominicană, Cuba, Mexic sau Thailanda.

Dominicana

De asemenea, după cum ne-a spus Naricisia Bortă, doar o mică parte dintre clienţi au ales să își petreacă sărbătorile în Europa, cererile fiind pentru Spania, dar și Austria, pentru vestitul Târg de Crăciun din Viena.

Pentru destinațiile interne agenții de turism suceveni au primit foarte puține solicitări. Totuși, cei care aleg să plece din Bucovina, dar care nu vor să părăsească țara, au ales stațiunea Sinaia pentru sărbătorile de iarnă.

Foarte căutate sunt și în acest an pachetele de ski, cu precădere în zonele montane din Austria și Italia.

Austria Ski

„Pachetele de ski încep din noiembrie și continuă până în martie. Momentan solicitările sunt pentru perioada Revelionului și imediat după Revelion”, a spus Naricisia Bortă, menționând faptul că după anul nou prețurile scad la aceste pachete.

În ceea ce privește tarifele, un sejur într-o țară exotică pleacă de la prețul de 1.700-2.000 de euro de persoană sau dacă se optează pentru varianta unui circuit turistic și a unui sejur costurile pornesc de la 2.000 – 3.000 de euro de persoană.

Mai accesibile, pentru toate buzunarele, sunt pachetele de ski. Prețurile variază de la 325 de euro, cu mic dejun inclus, și ajung până la 900 de euro.


Intră acum și în grupul de