Cei mai puternici bărbaţi din ţară s-au întâlnit la Suceava pentru a-şi măsura forţele


Intră acum și în grupul de

“Festivalul oamenilor puternici”, organizat de Clubul Sportiv “Nord Arena”, Consiliul Judeţean Suceava şi Iulius Mall Suceava, a reuşit să-i adune în parcarea mall-ului sucevean pe cei mai pricepuţi “oameni de esenţă tare” şi pe câţiva dintre cei mai puternici oameni din România. Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, astfel, sâmbata şi duminică sucevenii au avut parte de o serie de concursuri care s-au desfăşurat în premieră naţională sau regională.

Participanţii la concursul de tăiat lemne, organizat în prima zi a festivalului, câţiva oameni simpli, numiţi de organizatori “oameni de esenţă tare”, au demonstrat că probele concursului nu i-au pus în dificultate, aceştia îndeplinind cu uşurinţă sarcinile prevăzute de concurs. Exerciţiul aproape zilnic şi tehnica folosită au făcut ca tăierea unui buştean cu drujba sau cu toporul să nu reprezinte o dificultate pentru cei 16 bărbaţi care s-au înscris în concurs.

În urma “luptei” contra cronometru, primii patru concurenţi care au obţinut cel mai bun timp, au câştigat câte o drujbă în valoare de aproximativ 2000 lei. Astfel, câştigătorul locului I a fost Vasile Dolhăscu din comuna suceveană Frumosu, locul II a mers către Constantin Ipate din Berchişeşti, locul III către Constantin Hriţean din Vicovul de Jos şi locul IV către Mihail Cimpoeşu din Broşteni. Ceilalţi participanţi la concurs au primit câte un topor profesional sau un fierăstrău mecanic.

În a doua zi a festivalului s-au întâlnit la Suceava câţiva dintre cei mai puternici oameni din România. Potrivit organizatorilor, concursul care a avut loc în parcarea Iulius Mall, “Strongest Man”, a fost unul dintre cele mai dificile organizate în ţară, sportivii participanţi urmărind să îşi depăşească propriile recorduri.

Competiţia s-a desfăşurat în şase etape. La prima probă concurenţii s-au întrecut în “ridicarea buşteanului”, greutatea acestuia fiind iniţial de 90 kg şi crescând, în funcţie de dorinţa sportivilor, până la 150 kg. La a doua probă, intitulată “căratul valizelor”, concurenţii au cărat contra cronometru, pe o distanţă de 20 m, două greutăţi de 130 kg fiecare. Proba a treia a constat în tractarea unui caminon de 6750 kg pe o distanţă de 20 m . La următoarea probă, participanţii au cărat pe umeri un cadru de 380 kg. Proba cu numărul 5 din cadrul concursului, “Trage şi cară”, a constat în tractarea unei sănii de 300 kg pe o distanţă de 15 m, această sarcină continuând cu ridicarea unui butoi de 115 kg şi aşezarea acestuia într-un stativ. Timpul limită al acestei probe a fost de două minute.

“Pietrele lui Atlas”, ultima încercare la care au fost supuşi aceşti sportivi, una dintre cele mai grele probe din concurs, a vizat ridicarea şi aşezarea pe un stativ, contra cronometru, a patru bile care cântăreau 120, 130, 140 şi 150 kg.

În timpul concursului, care a durat aproximativ şase ore, o parte din concurenţi au suferit mici accidentări din cauza dificultăţii probelor, dar acestea nu i-au oprit să continue competiţia şi să le demonstreze celor prezenţi că nu le pot sta în cale aceste aspecte minore.

Invitaţii de onoare ai evenimentului au fost membrii familiei Pârjol, supranumită “cea mai puternică familie din România”. Mirela Pârjol, prima campioană mondială la Skandenberg, una dintre cele mai puternice femei ale lumii, împreună cu cele două fete, şi-au susţinut fiul de 18 ani şi soţul care au participat la concursul “Strongest Man”, organizat duminică la Suceava.

Un alt invitat de seamă al “Festivalului Oamenilor Puternici” a fost sportivul Radu “Valahu” Georgescu, care a prezentat evenimentul. Acesta este cunoscut pentru faptul că l-a provocat la duel pe campionul mondial la skandenberg, Ion Oncescu, reuşind chiar să îl învingă pe acesta într-una dintre competiţiile disputate.

Câştigătorul concursului “Strongest Man” a fost Paul Pârjol, fiul de 18 ani al familiei Pârjol, care a reuşit să-şi surclaseze adversarii la toate probele concursului. Mircea Pârjol şi Daniel Stancu au fost câştigatorii locurilor II şi III, aceştia obţinând punctaj egal. Locul I a fost premiat cu suma de 2000 lei, iar locurile II şi III cu câte 1000 lei.

Acest eveniment, inedit pentru Suceava şi, în unele privinţe, chiar pentru România, a adunat în parcarea mall-ului un număr mare de suceveni, care în ciuda vremii capricioase, şi-au susţinut concurenţii favoriţi pâna la final, răsplătindu-i şi încurajându-i cu aplauze.


Intră acum și în grupul de