Un jurnalist sucevean agresat in vazul politistilor cere IPJ Suceava sa ia masuri dure (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Jurnalistul sucevean Dinu Zară, care în momentul faţă lucrează pentru postul local de televiziune Intermedia TV, a fost agresat vineri seară, chiar în faţa sediului Poliţiei municipale Suceava, aflat pe strada Universităţii, în timp ce filma o acţiune a poliţiei sucevene desfăşurate în plină stradă, în urma unui accident rutier.

Interesant şi deranjant în acelaşi timp este faptul că agresiunea ziaristului s-a petrecut chiar sub ochii îngăduitori şi chiar complici ai unuia dintre poliţiştii ce se aflau în misiune şi care se numeşte Alexandru Duţuc. Deşi a asistat la momentul în care Dinu Zară este agresat, omul legii nu a intervenit sub nici o formă, ba mai mult, şi-a exprimat dispreţul faţă de munca ziaristului, după cum reiese şi din înregistrarea pe care jurnalistul sucevean o efectua la faţa locului.

Zară a declarat că trecând prin zonă a observat că avusese loc un eveniment rutier, circulaţia rutieră fiind deviată, iar doi poliţişti făceau măsurătorile de rigoare. El a scos camera foto şi a încercat să înregistreze câteva imagini care ulterior ar fi putut folosi la realizarea unei ştiri numai că la câteva minute fost apostrofat de poliţistul Alexandru Duţuc cu fraza: „Paparazzi, hai lasă-mă, dă-i drumu’ de aici”.

De menţionat ar fi şi faptul că Zară nu intervenea sub nici o formă în derularea anchetei la faţa locului, el aflându-se alături de alţi cetăţeni, pe trotuar.

După câteva momente, un individ necunoscut, despre care Dinu Zară crede că ar fi fost şoferul vinovat de producerea accidentului sau un apropiat al acestuia, i-a cerut să nu mai filmeze şi l-a lovit cu palma peste faţă. „Un bărbat care era în apropierea mea, despre care cred că cel mai probabil este unul dintre prietenii sau rudele şoferului vinovat de producerea accidentului, a venit la mine, mi-a cerut să nu mai fotografiez locul accidentului şi, pentru că am continuat să folosesc camera foto, m-a lovit cu palma peste faţă.

Deşi i-am cerut poliţistului Alexandru Duţuc să intervină, i-am spus că vreau să depun plângere împotriva agresorului şi i-am solicitat să îl legitimeze, poliţistul a refuzat şi, prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a ameninţat din nou cu bătaia”, a mai declarat reporterul sucevean.

Dinu Zară a depus deja o sesizare la Poliţia Municipiului Suceava prin care cere analizarea comportamentului poliţistului şi identificarea agresorului. „Consider că prin faptul că a asistat la comiterea unor infracţiuni fără a interveni, poliţistul a încălcat jurământul de credinţă, Statutul Poliţistului şi Legea de organizare şi funcţionare a Poliţiei Române, motiv pentru care solicit IPJ Suceava scuze publice şi sancţionarea acestei abateri disciplinare. De asemenea, am depus deja o sesizare împotriva agresorului la Poliţia Municipiului Suceava, iar luni voi depune plângere penală la Parchet”, mai spune Dinu Zară.


Intră acum și în grupul de