La Serviciul de Permise si Inmatriculari Suceava bate vantul


Intră acum și în grupul de

Dacă în alte perioade din an, cu precădere în lunile de vară, holul din faţa Serviciul Public Comunitar Regim de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava din incinta Iulius Mall devine neîncăpător datorită numărului mare de “stranieri” care îşi aşteaptă rândul la ghişeu, în această perioadă a anului, numărul celor care vin să îşi înmatriculeze autovehiculele a scăzut dramatic. O scădere în rândul înmatriculărilor se observă şi comparativ cu primăvara anului trecut.

“În luna aprilie 2011, ne confruntăm cu o scădere de 50 % a numărului de suceveni care se prezintă la noi pentru a-şi înmatricula vehiculele, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Suntem încrezători în perioada care urmează, în lunile de vară, cu precădere în luna august, atunci când cetăţenii români care au domiciliul stabilit în Italia, revin în ţară pentru a-şi înmatricula autovehiculele la noi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, comisar-şef Florin Chiaptanaru.

Potrivit acestuia, se aşteaptă o creştere a numărului de înmatriculări la nivelul municipiului Suceava şi din partea societăţilor care periodic îşi schimbă parcul auto. “În prezent, cele mai multe înmatriculări sunt transcrieri (reînmatriculări a autovehiculelor proaspăt achiziţionate)”, a adăugat Florin Cheptănaru, care apreciază că numărul maşinilor noi înmatriculate este extrem de mic.

Potrivit unei statistici realizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor), în prima jumătate a lunii aprilie 2011, la Suceava au fost înmatriculate 38 de autovehicule 7 autoturisme, o autoutilitară, un autovehicul special, un monociclu, 7 remorci şi o semiremorcă.


Intră acum și în grupul de