Berbecut la protap, poale in brau si foc de tabara pentru turistii care aleg, de Paste, pensiunile din Bucovina


Intră acum și în grupul de

Cunoscute pentru ospitalitatea cu care îşi primesc turiştii români sau străini, dar şi pentru peisajele de vis în care sunt amplasate, pensiunile din Bucovina se întrec în cele mai bune oferte pentru minivacanţa de Paşte.

Perla BucovineiDeşi gradul de ocupare în pensiuni nu depăşeşte la acest moment 30-40%, administratorii acestora sunt încrezători că până la miljocul lunii aprilie vor obţine un grad de ocupare de 100%. „La acest moment, gradul de ocupare în pensiunea noastră este de doar 30%, dar în niciun an de Paşte nu s-a întâmplat să rămânem cu camerele libere. Încă aşteptăm turiştii care ştim că nu vor întârzia să apară. De regulă, turiştii care ne calcă pragul pentru a petrece o minivacanţă de sărbători, vin din zona de sud a ţării, din Bucureşti, Constanţa, Râmnicu Vâlcea. La pachetul de Paşte 2014, copiii care au până în 12 ani beneficiază de gratuitate”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Mihaela Bilius, administratorul pensiunii Perla Bucovinei (Voroneţ).

Turiştii care vor alege să îşi petreacă sărbătorile pascale în această locaţie, trebuie să ştie că la sosire vor fi răsfăţaţi cu poale-n brâu şi afinată bucovineană.

poale in brau

În afara mâncărurilor tradiţionale de Paşte (ouă roşii, caş, urdă, borş de miel, drob, friptură de miel, pască cu brânză), clienţii se vor delecta şi cu delicioasele mâncăruri tradiţionale bucovinene (borş cu hribi, sarmale, tochitură, ciulamaua de ciuperci cu mămăliguţă, papanaşi cu brânză, plăcinte, clătite cu dulceaţă din fructe de pădure, chiroşti cu brânză), asezonate cu afinată, vişinată, ţuică de prune, cireşată ş.a.

ciorba in paine

Totodată, pentru amatorii de folclor, gazdele vor asigura turiştilor un program special tradiţional oferit de o maestră în încondeierea ouălor, iar opţional, doar pentru cine doreşte, o vizită la Muzeul ouălor încondeiate de la Moldoviţa, Mănăstirile Moldoviţa şi Suceviţa, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Dacă în noaptea de 19 aprilie gazdele pensiunii Perla Bucovinei împreună cu turiştii vor pregăti coşul cu produse pentru sfinţit, a doua zi, aceştia vor respecta şi tradiţia din dimineaţa primei zile de Paşte şi se vor spăla pe faţă cu apa în care va fi pus un ou roşu, pentru a fi sănătoşi şi roşii ca oul, şi bani, pentru a nu avea pagubă tot anul.

bucate de Paste

Desigur, după un răsfăţ culinar pe măsură, reprezentanţii pensiunii amintite oferă şi soluţii alternative turiştilor pentru petrecerea timpului liber, printre care: plimbări cu trăsura trasă de cai, călărie la Capul Codrului, tenis de masă în incinta pensiunii, pescuit sportiv, rafting, vânătoare sau paintball, vizite la obiectivele turistice din zonă (Mănăstirile pictate de la Voroneţ, Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, ceramica de la Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei, mina de sare şi Catedrala Catolică de la Cacica, Mănăstirea Dragomirna, Bogdana, Slatina, Putna etc.), sau petrecerea timpului într-o manieră relaxantă, în cadrul Complexului de Agrement Ariniş.

inima bucovinei 2

Atmosfera sărbătorilor pascale şi belşugul fiecărei mese va fi resimţit din plin şi de turiştii care aleg să poposească la Pensiunea turistică Inima Bucovinei. Potrivit administratorului acestei pensiuni, turiştii vor fi răsfăţaţi la masa de Paşte cu produse tradiţionale, specifice acestei perioade. “Vom servi tradiţionalul cighir (drob de miel), borş de miel în pâine, sărmăluţe, nelipsita friptură, poale-n brâu, toate acestea însoţite de un foc de tabără pe măsura aşteptărilor. De asemenea, clienţii noştri vor fi răsfăţaţi cu o masă în stâna turistică, acolo unde vor avea parte şi de momente artistice prezentate de un ansamblu popular”, garantează administratorul Pensiunii Inima Bucovinei.

Oaspeţi din Anglia şi Danemarca, la Pensiunea Leagănul Bucovinei

Pensiunea Leaganul BucovineiPensiunea Leagănul Bucovinei solicitată îndeosebi de turiştii străini, îi va răsfăţa cu serviciile sale pe turişti din Anglia, Danemarca, dar şi pe cei din România, atât de Paşte, cât şi în minivacanţa de 1 mai. “De regulă străinii vin la noi prin booking, majoritatea din străinătate, mai puţin din România. Din experienţă pot afirma că românii sunt cei mai pretenţioşi clienţi, pe când străinii se bucură de fiecare serviciu oferit, de fiecare lucru văzut, pur şi simplu au altă mentalitate. Deopotrivă străinii se aşteaptă să beneficieze de serviciile oferite în regim de pensiune şi nu au pretenţii de hotel de 5 stele, ca românii. Ne aşteptăm ca solicitările la cazare să apară şi pe ultima sută de metri”, a declarat Aura Breavăn, administratorul Pensiunii Leagănul Bucovinei.

Aceasta a adăugat că, la cerere, cu o maşină pusă la dispoziţie de gazde, turiştii vor putea vizita cele mai importante obiective turistice alături de un ghid. Pensiunea Leaganul Bucovinei organizează mai multe trasee în Bucovina, unul dintre acestea fiind: Suceava – Casa memorială “Ciprian Porumbescu”, Mănăstirea Humorului,Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Moldoviţa, scurt popas la Palma, Mănăstirea Suceviţa, atelierele de ceramică neagră de la Marginea, Mănăstirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul, Mănăstirea Dragomirna, Cetatea de Scaun Suceava ş.a.

Apelând la serviciile oferite de pensiunile din Bucovina, de Paşte, turiştii se vor bucura de un răsfăţ culinar pe cinste, dar şi de spectacolul oferit de berbecuţul la proţap, focul de tabără şi petrecerile lăutăreşti.

protap


Intră acum și în grupul de