Mii de pelerini din toată țara au ajuns la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Mii de pelerini din toate colțurile țării au venit, la Suceava, să se roage la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Acestea au fost scoase marți, încă de la primele ore ale dimineții, din mănăstirea ce poartă numele Sfântului protector al municipiului Suceava și au fost așezate într-un baldachin în curtea Arhiepiscopiei.

Așezați într-o coloană ce se întinde pe câțiva zeci de metri, credincioșii s-au rugat, au citit din cărțile bisericești și au ascultat cu îndurare slujba de Priveghere oficiată de un sobor de preoți pe scena special amenajată în curtea Mănăstirii.

Rând pe rând, credincioșii au trecut pe la racla Sfântă, au sărutat moaștele, au lasat pomelnice și acatiste și au primit în dar crenguțe de zânziene, veșmânt și vată sfințită.

Potrivit estimărilor făcute de jandarmii suceveni, în numai zece ore de pelerinaj, aproximativ 2.500 de credincioși au trecut pe la Sfintele moaște și s-au închinat.

Cel mai important moment al pelerinajului va fi însă miercuri, pe 24 iunie, când va avea loc Sfânta Liturghie, după care racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată în procesiune prin municipiul Suceava. Aceasta va trece prin fața bisericilor  Sf. Înviere, Sf. Gheorghe – Mirăuţi, Sf. Dumitru, Sf. Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului, Biserica Naşterea Maicii Domnului – de la Tribunal, după care va reveni în curtea Mănăstirii.

 


Intră acum și în grupul de