O suceveanca a provocat-o pe Andreea Raicu sa isi toarne gheata pe cap


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Luminiţa Daniela Saviuc, autoarea celui mai citit material motivaţional din lume, a răspuns provocării „Ice Bucket Challenge” în cadrul unei campaniei umanitare de strângere de fonduri lansată de fundaţia ALS.

Tânăra s-a înregistrat în timp ce îşi turna o găleată de apă cu gheaţă  pe cap şi a postat filmuleţul pe pagina sa de Facebook, în cadrul campaniei de conştientizare la nivel global a unei maladii degenerative a neuronilor motori.

luminita saviuc

Luminiţa i-a provocat mai departe pe  fondatorul Mindvalley, Vishen Lakhiani, vedeta de televiziune Andreea Raicu, Laura Silva Quesada, şi pe expertul în medicina autovindecării, dr. Fabrizio Mancini, să facă acelaşi gest. Aceştia au 24 de ore la dispoziţie să accepte provocarea.

Lansată la finele lunii iunie de ALS Association, organizaţie nonprofit formată în beneficiul bolnavilor de scleroza laterală amiotrofică, campania de donaţii „ALS Ice Bucket Challenge” a devenit extrem de populară.

Mecanismul este simplu: fiecare persoană trebuie să facă o mică donaţie pentru ALS Association, apoi să-şi toarne pe cap o găleată cu apă rece ca gheaţa. La final, participantul trebuie să provoace, la rândul său, alte trei persoane.

Deocamdată, scleroza laterala amiotrofica nu poate fi vindecata si e nevoie de cat mai multi bani pentru gasirea unui tratament. Afectiunea duce la pierderea progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, adica neuronii motorii care comanda muschii, ce fac posibila miscarea.

 


Intră acum și în grupul de