„Opreste cancerul de col uterin!”, dezbatere si actiune caritabila la Shopping City Suceava


Intră acum și în grupul de

CANCER COL UTERIN AFISCity Gallery din incinta complexului comercial Shopping City Suceava va găzdui, marţi, 20 ianuarie, de la ora 17.00, dezbaterea „Opreşte cancerul de col uterin!”, care va fi moderată de Adriana Dascălu-Bulină şi Angela Zarojanu, ambele realizatoare de emisiuni la Intermedia TV Suceava.

Potrivit Adrianei Dascălu-Bulină, acesta este sloganul sub care Asociația Europeană de Prevenire a Cancerului Cervical desfășoară, în intervalul 19-25 ianuarie, a 9-a Săptămînă de Prevenire a Cancerului de Col Uterin.

„Ce este cancerul de col uterin, de unde ar trebui să își ia femeile informațiile, ce trebuie să facă pentru a preveni îmbolnăvirea? Ce au de făcut atunci cînd află că sunt bolnave? Poate fi această boală tratată și altfel decît prin intervenție chirugicală? Cît de important este pentru o femeie bolnavă să găsească sprijin în familie, la serviciu, la spital, la biserică? Sunt doar cîteva dintre întrebările la care vor da răspunsuri medici, psihologi, preoți, paciente”, a arătat Bulină.

Ea a mai precizat că întâlnirea are și un caracter umanitar. O bolnavă de cancer de col uterin, care se confruntă cu probleme financiare, va primi banii strânși din vânzarea unor obiecte donate de artiști și alți oameni cu suflet mare din Suceava.

„Cei care vor să doneze, dar şi cei care ştiu cazul unei femei bolnave de cancer de col uterin care are nevoie de susţinere finaciară sunt rugaţi să ne contacteze!”, transmite Adriana Dascălu-Bulină.

Evenimentul „Opreşte cancerul de col uterin!” este organizat de Televiziunea Intermedia Suceava, cu sprijinul Shopping City Suceava.


Intră acum și în grupul de