Artistul plastic sucevean Lucia Condrea a obținut un premiu special la „Gala Premiilor Radar de Media 2015”


Intră acum și în grupul de

Artistul plastic Lucia Condrea, creatoare în arta încondeierii ouălor, a fost distinsă miercuri seara cu un premiu special la „Gala Premiilor Radar de Media 2015”, ce a avut loc la București.

Suceveanca a primit premiul special al ediției din acest an a „Premiilor Radar de Media” pentru păstrarea și promovarea tradițiilor ouălor încondeiate în țară și peste hotare.

lucia condrea

„Mulțumesc organizatorilor, mă bucur că am o deosebită onoare să fiu alături de dumneavoastră. Știu că sunt cunoscută mai puțin în țară, mai mult peste hotare. Timp de 23 de ani am participat în peste 120 de expoziții internaționale, în 11 țări.

De la un meșteșug am creat artă. Prin lucrările mele am încercat o nouă conotație în artă, o percepție originală și o formă artistică împotriva kitch-ului”, a declarat Lucia Condrea.

Condrea incondeiate oua (9)

Ea i-a invitat pe cei care au luat parte la eveniment să viziteze Muzeul Internațional al Ouălor din Moldovița, ce are 56 de vitrine.

„Vă invit la Molovița să vedeți un muzeu unic, care nu are omolog în lume. Am 56 de vitrine, sunt lucrări de autor și practic pe aceste lucrări am pus toată tradiția poporului român”, a mai spus Lucia Condrea.

Printre cei prezenți la evenimentul care a avut loc miercuri seara, la un hotel bucureștean, s-au numărat Andreea Esca & Alexandre Eram, Pavel Bartoș, Mirela Boureanu Vaida, Maia Morgenstern, Alex Dima, Paula Herlo, Rareș Nastase, Anca Nastasi, Cristian Leonte, Cosmin Savu, Ozana Barabancea, Daniel Iordachioaie, Cabral, Iulia Albu, Cătălin Măruţă, Lora, Alina Puşcaş, Ilinca Vandici, Mugur Mihăescu, Ani Creţu, Mihai Morar, Diana Munteanu, Dan Helciug, Tara, Liana Stanciu, Florin Ristei, Pit Leffer, Liviu Vârciu, Dan Cruceru, oameni din agenţii, companii de top, ziarişti şi sfera culturală.

Câștigătorii Premiilor RADAR DE MEDIA 2015 au fost aleși în urma unui amplu proces de votare pe site-ul www.radardemedia.ro, iar pentru desemnarea lor au votat peste 450.000 de cititori.

Premiile RADAR DE MEDIA sunt singurele premii acordate industriei mass-media din România de către o publicaţie online de specialitate, nominalizările şi câştigătorii fiind aleşi, în exclusivitate, de către publicul cititor prin vot la vedere. Prima ediţie a avut loc în anul 2010.

Citește AICI cum au ajuns ouăle încondeiate de Lucia Condrea în muzee, case regale, dar și pentru un principe din Malaezia sau pentru fostul președinte francez Nicolas Sarkozy.

 


Intră acum și în grupul de