Liceenii ar putea beneficia de finanţare, din septembrie 2015, prin programul Sprijin la Bacalaureat şi facultate


Intră acum și în grupul de

Liceenii ar putea beneficia de granturi, din septembrie 2015, prin programul „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”, ajutor care va fi acordat cel mult patru ani, pentru a reduce abandonul şcolar.

Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului Naţional „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate”, care ar urma să se defăşoare pe o perioadă de şapte ani, începând cu septembrie 2015.

Beneficiarii programului vor fi elevii din liceele cu rezultate scăzute la examenele de Bacalaureat şi studenţii din primii ani de facultate din instituţiile publice de învăţământ superior. Astfel, liceenii vor putea beneficia de granturi timp de maximum patru ani, în timp ce studenţii vor beneficia de acest sprijin cel mult trei ani.

1BAC 2011

Prin acest program se urmăreşte reducerea ratei de abandon şcolar în anii terminali ai învaţământului liceal la 3,5%, creşterea ratei de participare şi de promovabilitate la examenul de bacalaureat la 59% în liceele cu performanţe slabe, creşterea ratei de înscriere în învăţământul superior şi reducerea abandonul şcolar în primul an de facultate.

Sprijinul constă în acordarea de granturi liceelor şi instituţiilor de învăţământ superior de stat, în baza unor criterii de eligibilitate care urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Educaţiei, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern, la fel ca şi cuantumul sprijinului şi metodologia de implementare.

Finanţarea Programului Naţional „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” va fi asigurată de la bugetul de stat.

Sursa: Adevărul.ro


Intră acum și în grupul de