Copiii nevaccinaţi riscă să nu mai fie primiţi în şcoli sau grădiniţe. Ministerul Sănătăţii lucrează la o lege a vaccinării


Intră acum și în grupul de

 

Ministerul Sănătăţii propune restricţii pentru copiii nevaccinaţi. Aceştia nu vor putea accede în creşe, grădiniţe sau şcoli.
Potrivit digi24.ro, în prezent, Ministerul Sănătăţii lucrează la un proiect de act normativ care va reglementa situația imunizărilor în România, având în vedere numeroasele sesizări venite din partea specialiștilor cu privire la scăderea numărului de vaccinări, în urma campaniilor susținute împotriva imunizării.

vaccinare

Ministerul Sănătăţii vrea să îi oblige pe părinţi să îşi vaccineze copiii, în lipsa adeverinţei care să ateste vaccinarea, micuţii neputând fi înscrişi în mediul de şcolarizare.

Se au în vedere şi amenzi pentru părinţii care nu au aceste avize care să ateste vaccinarea, dar care îşi duc copiii în comunitate.

Proiectul Ministerului Sănătății va fi elaborat împreună cu specialiștii în domeniu și va fi implementat numai după ce va fi supus dezbaterii publice.

În elaborarea proiectului, Ministerul Sănătății va beneficia de expertiza în acest domeniu a reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății, precizează sursa citată.

Ministerul Sănătății a precizat în luna aprilie că proiectul va fi conceput pe informarea părinților și conștientizarea necesității vaccinării.

 


Intră acum și în grupul de