De la 1 iulie, vom avea cele mai ieftine medicamente din Europa


Intră acum și în grupul de

Începând de luna viitoare, medicamentele se vor ieftini cu 20%. Anunţul a fost făcut, luni, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care a precizat că noile preţuri ale medicamentelor au fost afişate pe site-ul Ministerului Sănătății.

Bănicioiu a declarat că România va avea cele mai mici preţuri la medicamente din Europa.

”De la 1 iulie România trece la cel mai mic preţ european la medicamente, aşa cum este normal şi cum confirmă şi contextul socio-economic. Preţurile nu pot fi similare celor din ţările cu PIB-uri mai puternice. Au fost discuţii şi cu Comisia europeană, cu FMI, cu asociaţiile de producători şi distribuitori de medicamente, cu lanţurile de farmacii, ca să asigurăm distribuţia continuă şi să nu fie prbleme în aprovizionare şi este finalizată toată procedura”, a spus Bănicioiu.

pastile

Totodată, ministrul Sănătăţii a ţinut să menţioneze că a discutat cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si toţi banii care vor fi economisiţi prin preţurile mai mici „vor rămâne la Ministerul Sănătăţii, vor fi parte a programului de a înnoi lista de medicamente”.


Intră acum și în grupul de