Suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea, examinată de Comisia de etică a Universităţii din Bucureşti


Intră acum și în grupul de

„Comisia de etică a Universităţii din Bucureşti a decis, în urma unor dovezi apărute în media, să examineze suspiciunea de plagiat în cazul tezei de doctorat a domnului Gabriel Oprea”, anunţă Comisia, într-un comunicat remis HotNews.ro.

Instituţia demarează ancheta în acest caz după ce HotNews.ro a publicat în exclusivitate, sub semnatura Emiliei Sercan, o analiză amanunţită a tezei de doctorat a premierului interimar Gabriel Oprea.

gabi oprea

„Calupuri întregi de text sunt preluate ad litteram din lucrarile altor autori”, a evidenţiat analiza, care a pus faţă în faţă teza de doctorat a lui Gabriel Oprea: „Procedura plângerii prealabile” şi cartea coordonatorului său de doctorat, Ion Neagu: „Tratat de procedura penală”.

Preşedintele Comisiei de etică, Marian Popescu, explică faptul că examinarea suspiciunii de plagiat porneşte ca urmare a dovezilor aduse de media, pentru ca în sesizarea primită la Comisie săptămana trecută autorul nu a adus nicio probă.


Intră acum și în grupul de