Acord politic pe Codul Fiscal. Dragnea: TVA de 20% la 1 ianuarie 2016, 19% din 2017. Supra-acciza pe carburanti şi taxa pe stâlp, eliminate în 2017


Intră acum și în grupul de

Coalitia de guvernare si opozitia au convenit joi ca legea privind Codul Fiscal sa ramana in aceeasi forma care a fost adoptata initial, dar o serie de prevederi sa fie aplicate etapizat, a anuntat liderul PSD, Liviu Dragnea. Astfel, TVA va scadea la 20% de la inceputul anului viitor, iar din 2017 va fi redusa la 19%. Supra-acciza pe carburanti va fi eliminata din 2017, la fel ca si taxa pe stalp, cu exceptia constructiilor speciale din Agricultura, scrie hotnews.ro.

De asemenea, impozitul pe constructiile speciale – Taxa pe stalp – va fi eliminat din 2017, cu exceptia celui aplicat constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa se elimina de la 1 ianuarie 2016.

liviu dragnea

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea a precizat ca, potrivit acordului dintre opozitie si putere, deficitul pentru 2016 sa fie sub 2% – „1,7 si ceva”.

Liderul PSD a subliniat ca mentinerea deficitului sub 2% va reprezenta si un semnal pentru partenerii internationali ai Romaniei, „pentru a usura negocierile pe care guvernul sigur le va avea cu acestia”.

Puterea si opozitia au convenit ca cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis asupra Codului Fiscal sa primeasca un vot final pana la sfarsitul saptamanii viitoare.


Intră acum și în grupul de