Curtea Constituţională a decis că Legea votului prin corespondenţă este constituţională


Intră acum și în grupul de

Începând cu viitoarele alegeri parlamentare, românii din străinătate vor putea vota prin corespondenţă, după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, miercuri, în unanimitate, că Legea privind votul prin corespondenţă, adoptată pe 28 octombrie, este constituţională.

Potrivit Gândul.info, judecătorii constituţionali au luat în discuţie două sesizări privind Legea votului prin corespondenţă, una înaintată de 30 de senatori şi o alta formulată de 50 de deputaţi.

protest 9.11.2014 alegeri prezidentiale (54)

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a respins sesizările de neconstituţionalitate formulate în cazul Legii privind votul prin corespondenţă, de modificare şi completare a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, iar argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.

Legea a fost adoptată în 28 octombrie de Camera Deputaţilor, forul decizional. Pe 19 septembrie, şi Senatul a adoptat proiectul de lege, mai arată sursa citată.

Actul normativ va fi aplicat doar la alegerile parlamentare, nu și la cele prezidențiale și europarlamentare.


Intră acum și în grupul de