Balan(PDL) sustine ca PSD face presiuni asupra primarilor PDL ca sa o lase mai moale cu opozitia si il indica pe Dontu(PSD)


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că PSD a reluat practicile mai vechi şi face presiuni asupra opoziţiei, pe primarii PDL.

El a arătat că primarii PDL s-au plâns joi în cadrul unei întâlniri că PSD pune presiune prin diverse instituţii, exemplificând cu Garda de Mediu care merge la primarii PDL în control de odată la trei luni, ca apoi să vină „un tătuc” al PS, în special parlamentari, şi să le spună să o lase mai moale cu voturile.

ioan balan 2

Ioan Bălan a spus că chiar joi la primarul din Adâncata sau cel din Dărmăneşti au primit astfel de ameninţări.

El a subliniat că nu merge preşedintele PSD, Cătălin Nechifor, ci parlamentari PSD.

Bălan a spus că aceştia nu se pot ascunde şi sunt văzuţi când intră în primării şi a dat ca exemplu pe senatorul PSD Ovidiu Donţu care ar fi făcut presiuni asupra primarilor PDL din colegiul 2, pe care el îl reprezintă.

„A spus lucruri de bine, de bine pentru PSD”, a arătat ironic Bălan care a menţionat că primarilor PDL li se sugerează să nu se implice prea mult în campania electorală pentru europarlamentare.

El a mai spus că senatorul Ovidiu Donţu a fost la câţiva primari PDL asupra cărora a făcut „câteva presiuni politice”.

Deputatul PDL a atras atenţia celor din PSD că suntem în 2014 şi nu acum zece ani, când PSD aflat la guvernare făcea presiuni folosind toate instituţiile statului.

„Avertizez instituţiile statului să-şi facă treaba aşa cum trebuie pentru că există şi abuz în serviciu şi posibilitatea de plângeri penale”, a spus Ioan Bălan care amintit că acum există în România şi instituţii care fac dreptate până la capăt, enumerând parchetul şi instanţele.

Ioan Bălan a mai declarat că majoritatea primarilor PDL din judeţ s-au plâns de aceste presiuni politice.

„Cu siguranţă există presiuni şi pe primarul Ion Lungu, dar acesta nu s-a plâns”, a mai spus deputatul democrat liberal.

 


Intră acum și în grupul de