Gheorghe Flutur: E nevoie de o autostrada pe granita de est a tarii


Intră acum și în grupul de

flutur 2-2013

Gheorghe Flutur, senator PDL de Suceava:

„E o chestiune foarte fierbinte acum, si cred ca toate fortele politice trebuie sa iesim din logica de campanie si sa ne luptam pentru Suceava, pentru infrastructura. Acum e momentul ca Europa sa fie de acord cu o autostrada N-S. Trebuie sa le intre bine in cap pentru ca cei de al PSD tot paseaza lucrurile. E nevoie pe granita de est a tarii de o autostrada. Dorim sa intarim flancul estic al UE din toate punctele de vedere.

Noi am inceput sa modernizam cate ceva, dar nu e suficient. Prioritatile pentru urmatorii ani sunt urgente si ar trebui sa facem front comun toti parlamentarii.Va trebuie reluat si proiectul Viena-Chisinau. Discutam de aderarea Moldovei la UE. Cum adera oamenii astia. Nu avem un coridor. Cred ca prioritatile judetului tin de soseaua de centura a Falticeniului si a Sucevei.

Reiau apelul catre Guvernul Ponta si liderii PSD de la Suceava- transportul intermodal. Se rezolva cu asta cateva probleme mari. Li s-a parut unora ca Suceava primeste prea mult si nu e corect asa. Ce vedem la Aeroport e atitudinea Guvernului care nu da nici un ban pentru cofinantare. E clar ca daca era sa dea Ponta bani acum pentru Aeroport nici nu intra in discutie.

Cred ca Guvernul va trebui sa creeze un program special pentru turism. Cum am creat poli de crestere trebuie poli de dezvoltare turitica, asa sa fie Bucovina.

Cum promovezi turismul bio, cu Coca Cola e cam greu. Trebuie realuate discutiile pe poiectele de sate-muzeu. Sa nu facem turism egoist, sa incurajam asocierea intre localitati. Bucovina are nevoie de oxigen si sa devina eligibila la proiectele europene. Suceava trebuie sa tipe oarte tare pe multiculturalitate si turism.

Pe mine ma nelinisteste atitudinea Guvernului de a nu da bani la aeroport. Solutia cu imprumutul facut de CJ e raul cel mai mic.”


Intră acum și în grupul de