Vezi ce spune senatorul Gheorghe Flutur despre turismul romanesc


Intră acum și în grupul de

Bucovina trebuie să beneficieze de finanţare europeană şi să devină un pol de dezvoltare turistică, este de părere senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, care a arătat că trebuie dezvoltate formele moderne de turism, rutele culturale sau gastronomia bio. „Turiştii caută cu lumânarea zonele bio, dar cum să promovezi individual produsul bio? E nevoie de asociere”, a declarat Flutur, miercuri, într-o conferinţă de presă.

flutur motiune blaga 1

El a spus că poate fi, de asemenea, promovat un proiect turistic de sate-muzeu, cum sunt Ciocăneşti, Bilca sau Mălini, dar că se impune ca Bucovina să pună în valoare şi multiculturalitatea. „Serviciile din turism trebuie diversificate şi de aceea e nevoie de un program finanţat pe un pol de dezvoltare turistică”, a ţinut să sublinieze Flutur.

În opinia sa, România are nevoie de un program special pentru turism care să fie negociat de Guvern cu Comisia Europeană pentru ca în cadrul finanţării europene 2014-2020 să fie promovaţi poli de dezvoltare turistică prin care să se finanţeze proiecte de construire de infrastructură turistică, dar şi încurajarea asocierii în turism. „E un turism egoist, fărâmiţat. E nevoie de asociere”, a evidenţiat secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de