Senatorul PSD Neculai Bereanu: PMP va face pragul la europarlamentare doar cu sprijinul PDL


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Neculai Bereanu a apreciat că PMP va reuşi să facă pragul la alegerile europarlamentare, de 5 la sută din voturi, doar cu sprijinul PDL care, în aceste condiţii, va avea un scor electoral de 15 la sută.

Bereanu a spus în cadrul emisiunii Ora de politică de la Intermedia TV că singurul partid reformat din judeţul Suceava este PSD care şi-a schimbat conducerea după ce a pierdut alegerile în 2008 şi 2009. El a arătat că nici PDL şi nici PNL nu sunt partide reformate, la PDL fiind menţinut Gheorghe Flutur şi că PNL a ratat ocazia să se reformeze la alegerile interne din toamna anului trecut.

În ceea ce priveşte PMP, senatorul PSD a apreciat că este greu ca acest partid format din oameni plecaţi din PDL având diverse nemulţumiri, să facă pragul electoral de 5 la sută la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Dacă va face un mare sacrificiu PDL, e posibil ca PMP să facă pragul. Şi nici PDL nu va face mai mult de 15 la sută”, a spus Bereanu care a reamintit că PDL a mai procedat în acest fel la alegerile europarlamentare din 2009 când a sprijini alegerea Elenei Băsescu, candidat independent, la PE.

neculai bereanu 4

Senatorul PSD a comentat şi scandalul dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta apreciind că trăieşte „cea mai urâtă perioadă din politica românească din ultimii 24 de ani”.

El consideră că preşedintele Traian Băsescu va ieşi din funcţie în decembrie într-o postură neplăcută pentru un preşedinte, sub semnul de scandal politic, în condiţiile în care preşedintele ţării trebuie să fie factorul de echilibru în societate.

Senatorul PSD a mai declarat că se ia în discuţie şi o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, dar că este puţin probabilă în condiţiile în care cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale nu se poate suspenda din funcţie preşedintele în exerciţiu, potrivit Constituţiei.

Bereanu a mai declarat că este posibil ca premierul Victor Ponta să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale şi crede că după alegerile europarlamentare se vor produce schimbări pe scena politică şi este probabilă refacerea USL, dar fără Crin Antonescu.


Intră acum și în grupul de