Ioan Balan: Intre a vota sotiile liderilor PSD si PNL, PDL propune sucevenilor sa voteze un sucevean


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că pentru suceveni, la alegerile europarlamentare, opţiunea este simplă, aceştia având posibilitatea să fie reprezentaţi de un sucevean, Orest Onofrei, candidat PDL, singurul sucevean situat pe un loc eligibil pentru Parlamentul European.

Bălan a reamintit că în anul 2007, când s-a implicat pentru prima dată în coordonarea unei campanii electorale, cea pentru alegerile europarlametare care s-au organizat atunci în luna noiembrie.

El a spus că deşi PD, la acea vreme, era cotat, în sondaje, cu puţine şanse de a obţine un scor electoral bun, a obţinut încrederea a multor suceveni şi a obţinut în municipiul Suceava cel mai mare scor electoral. Astfel, la europarlamentarele din 2007, PD a obţinut în municipiul Suceava 24 la sută din voturi, PLD şi PSD -21 la sută din voturi, iar PNL 16 la sută.

ioan balan

Ioan Bălan a arătat că în acest an, PDL are o listă de candidaţi „foarte sănătoasă”, iar PDL Suceava are un candidat pe loc eligibil, Orest Onofrei.

„Sucevenii trebuie să înţeleagă că la aceste alegeri pot da votul PDL pentru ca un sucevean să-i reprezinte, sau pot vota PSD ca să ajungă în Parlamentul European soţia lui Victor Ponta, sau să voteze PNL ca să ajungă în PE nevasta lui Crin Antonescu”, a declarat Ioan Bălan.

Liderul PDL Suceava a mai spus că doreşte ca în această campanie electorală să recâştige încrederea sucevenilor cărora să le arate ce a reuşit PDL să facă atunci când a fost la putere atât în municipiul Suceava, cât şi în judeţul Suceava prin Gheorghe Flutur.

El a recunoscut că populaţia are acum o stare de lehamite faţă de politică, dar că PDL, în timpul campaniei electorale, va dori să demonstreze că Orest Onofrei este candidatul care cinci ani de zile va reprezenta în Parlamentul European interesele românilor şi în special ale sucevenilor.

Ioan Bălan a subliniat că la alegerile europarlamentare va dori să arate că PDL este partidul care a făcut şi poate să mai facă lucruri bune pentru judeţ.

Întrebat ce scor electoral îşi propune PDL în Suceava, Ioan Bălan a răspuns folosind un refren al trupei Voltaj, care a concertat la fiecare campanie PDL din Suceava: „Ne propunem mai sus de locul doi”.


Intră acum și în grupul de