PNL Suceava e la un pas sa isi piarda mai multi primari si alesi locali din cauza liderului


Intră acum și în grupul de

Ședința extraordinară a aleșilor locali ai PNL Suceava care urma să aibă loc marți seara la sediul partidului a fost amânată.

 

La ședință urmau să participe, în principal, primarii PNL și consilierii județeni ai partidului iar de la nivel central își anunțaseră prezența secretarul general al PNL, Marian Petrache și frații  Țurcanu, Florin si Mihai (ambii lideri național ai partidului din județul Botoșani).

nechifor si baisanu 2

 

Surse din PNL Suceava susțin că în ultimele 3 zile au existat numeroase voci care au cerut cu insistență demisia dn funcție a președintelui organizației județene Suceava, deputatul Alexandru Băișanu.

 

Aleșii locali au discutat cu liderii de la centru într-o ședință care a avut loc vineri la Suceava și în care s-au plâns de atitudinea președintelui Băișanu și au amenințat că în condițiile în care nu se va decide la centru înlocuirea lui Băișanu va exista o migrație în masă către PLR și chiar către PSD.

 

Aleșii locali ai PNL Suceava il acuză pe Băișanu de introducerea în organizației a unui regim discreționar care a condus la rezultate extrem de proaste la ultimile alegeri europarlamentare din luna mai a acestui an.

De altfel demisia presedintelui PNL Suceava a fost ceruta in mai multe rânduri însă deocamdată la nivel central nu s-a luat nici o decizie, organizație Suceava fiind considerată oricum pierdere colaterală în procesul de fuziune dintre PNL si PDL.

 

Băișanu mai este acuzat că pactizează pe ascuns cu PSD și că deși clamează că ar fi lider al opoziției, mai mulți apropiați ai săi sunt în posturi cheie în administrație județului și nu intenționează să le părăsească prea curând.

 

În momentul de față unul dintre numele care se vehiculează la nivel județean că ar putea prelua președinția PNL Suceava, cu caracter interimar este cel al deputatului Radu Surugiu.


Intră acum și în grupul de