Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu solicita demisia de onoare a ministrului Educatiei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, solicită demisia de onoare a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, având în vedere situația dezastruoasă în care a fost adus învățământul românesc.

Pornind de la Rezoluția Consiliului Național de Conducere ALMA MATER, redactată ca urmare a reuniunii de la Iași, din 12 septembrie, la care au participat reprezentanți ai personalului din învățământul superior, parlamentarul democrat-liberal trage din nou semnale de alarmă cu privire la situația în care a fost adus învățământul, prin repetate Ordonanțe de urgență și bâlbâieli nepermis de grave în funcționarea aparatului din Ministerul Educației Naționale.

“<<Învățământul nu este o marfă!>> spun semnatarii acestui document, ca urmare a pericolului privind includerea <<educației>> în proiectul de Acord Economic și Comercial General care va fi dezbătut la Summit-ul ce se va desfășura la Ottawa (Canada) și în prezența reprezentanților Guvernului României”, arată Ardeleanu într-o postare pe blogul personal.

sanda maria ardeleanu

Totodată, ea precizează că nerepartizarea sumelor reținute de la finanțarea de bază a universităților, în proporție de 10%, prin Ordonanța cu privire la rectificarea bugetului de stat pe 2014, despre care avertiza la un moment dat, este, de asemenea, semnalată în textul Rezoluției. “Am intervenit în timpul dezbaterilor din Comisia de învățământ, știință, tineret și sport privind OUG nr.117/2013 atrăgând atenția asupra pericolului ca acele sume să fie repartizate către partide și campaniile electorale și, iată, că ceea ce am bănuit încă de la început s-a dovedit adevărat. Nici măcar în momentul dezbaterilor din Comisia de învățământ, ministrul de resort nu a putut spune clar unde sunt dirijate sumele respective”, arată deputatul sucevean.

Sanda-Maria Ardeleanu mai menţionează că alături de nemulțumirile legate de salarizarea personalului nedidactic și includerea sporului de vechime în salariul de bază al acestuia, de neplata drepturilor salariale câștigate în procesele privind aplicarea Legilor 221/2008, 330/2009 și 285/2010, de neindexarea salariilor în ultimii 6 ani, personalul din învățământul superior s-a pronunțat „hotărât împotriva posibilității acordării de credite transferabile între școli post-liceale (colegii) și universități”.

 La finalul postării, deputatul PDL de Suceava subliniază că în orice țară de pe glob, având în vedere situația dezastruoasă în care a fost adus învățământul românesc, ministrul  de resort și-ar fi prezentat demisia. “Îl rog pe domnul ministru Pricopie să facă ultimul gest care îi mai poate salva imaginea de rector și profesor universitar: demisia de onoare”, a încheiat Sanda-Maria Ardeleanu.


Intră acum și în grupul de