Trei consilieri ACL suceveni s-au declarat independenti. Alianta pierde majoritatea in CL Suceava


Intră acum și în grupul de

Trei consilieri ACL, doi de la PNL, Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu şi unul de la PDL, Constantin Tătăranu, au anunţat marţi, în şedinţa CL, că s-au declarat independenţi, Alianţa Creştin Liberală pierzând astfel majoritatea pe care o avea în Consiliul Local Suceava.

Cei trei aleşi locali au depus, marţi, la Secretariatul Consiliului Local documentele prin care să se constate că sunt independenţi.

Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu au arătat că rămân independenţi până când se va clarifica situaţia înregistrării PLR.

sedinta CL Suceava 30 sept

La şedinţa de marţi a fost validat un nou consilier local, Liviana Enea, din partea PDL, care a luat locul  consilierului local PDL Adrian Ciobanu – Timofi, care a demisionat din funcţie.

În aceste condiţii, ACL mai are în Consiliul local Suceava un număr de 11 consilieri locali din care 8 sunt membri PDL şi trei sunt membri PNL, în timp ce PSD are şapte consilieri locali, iar alţi cinci sunt independenţi.

În urma alegerilor locale din 2012, în Consiliul Local Suceava au fost aleşi zece consilieri locali PDL, câte şase de la PSD şi PNL şi unul PPDD.

 În luna iulie, grupul ACL, care era format din 16 consilieri locali, a propus schimbarea viceprimarului PSD al municipiului Suceava, Gavril Vîrvara, dar în două şedinţe consecutive nu s-a reuşit întrunirea cvorumului, iar ulterior a fost publicată OUG 55/2014 care a permis migrarea aleşilor locali.

 După apariţia OUG 55/2014 care suspendă timp de 45 de zile prevederile potrivit cărora aleşii locali îşi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe listele căruia au candidat, cinci consilieri locali din care doi de la PDL, doi de la PNL şi unul de la PPDD şi-au anunţat independenţa, în timp ce un consilier local PNL a trecut la PSD.


Intră acum și în grupul de