Lungu saluta formarea unei noi majoritati in Consiliul Local Suceava in jurul PSD


Intră acum și în grupul de

„Mă bucur că consilierii ies de sub talpa politică a partidelor ca să devină consilieri independenţi”, a declarat, miercuri, primarul Sucevei Ion Lungu, care a salutat formarea unei noi majorităţi în Consiliul Local Suceava în jurul PSD, după ce mai mulţi consilieri locali PDL şi PNL au ales să fie independenţi.

„Eu zic că acum este o majoritate în Consiliul Local Suceava care să ia decizii în interesul sucevenilor. De vreun an şi jumătate politrucii au condus Primăria şi nu consilierii care au fost aleşi să o conducă”, a spus edilul-şef suceveam făcând referire la faptul că aleşii locali trebuie să voteze în Consiliul local după cum decide partidul pentru că altfel riscă demiterea din partid şi pierderea funcţiei de consilier local.

lungu 5

Lungu, care în urmă cu două săptămâni a anunţat că a demisionat din PDL şi că este independent, a menţionat că vorbeşte despre „politruci” din toate partidele care, prin deciziile impuse consilierilor locali, au decis în locul acestora cum să fie administrat oraşul. „Toţi consilierii ar trebui să dea dovadă de demnitate”, este de părere primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit lui Lungu, aleşii locali sunt judecaţi de comunitate după modul în care administrează şi nu după partidul politic.

 El crede că ar fi corect ca prin lege să se stabilească şi că primarul să se suspende din calitatea de membru de partid după ce este ales în această funcţie şi că s-ar putea ca şi în cazul consilierilor să fie aplicat acelaşi principiu.

Primarul a evitat să spună dacă se va înscrie într-un alt partid şi pe cine sprijină în campania electorală prezidenţială, menţionând că va anunţa opţiunea lui.

Alianţa Creştin Liberală a pierdut, marţi, majoritatea pe care o avea în Consiliul Local Suceava după ce doi consilieri PNL, Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu şi unul de la PDL, Constantin Tătăranu, s-au declarat independenţi.

În aceste condiţii, ACL mai are în Consiliul local Suceava un număr de 11 consilieri locali din care 8 sunt membri PDL şi trei sunt membri PNL, în timp ce PSD are şapte consilieri locali, iar alţi cinci sunt independenţi.

În urma alegerilor locale din 2012, în Consiliul Local Suceava au fost aleşi zece consilieri locali PDL, câte şase de la PSD şi PNL şi unul PPDD.

După apariţia OUG 55/2014 care suspendă timp de 45 de zile prevederile potrivit cărora aleşii locali îşi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe listele căruia au candidat, cinci consilieri locali din care doi de la PDL, doi de la PNL şi unul de la PPDD şi-au anunţat independenţa, în timp ce un consilier local PNL a trecut la PSD.

Ion Lungu se află la al treilea mandat de primar al Sucevei el fiind ales în 2004 din partea PNL, fiind şi preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Suceava, funcţie din care a plecat în 2008 când a candidat din partea PDL pentru un nou mandat de primar. El a fost preşedinte al organizaţiei municipale PDL Suceava şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL Suceava, funcţii din care a demisionat în 2012, după ce a fost reales primar, la o diferenţă de o mie de voturi de contracandidatul său de la PNL, Alexandru Băişanu.

După alegerile din 2012, Lungu a spus că se va ocupa mai mult de administraţie decât de politică pentru că a înţeles mesajul electoratului, iar în urmă cu două săptămâni a anunţat că este independent politic, demisionând şi din PDL.


Intră acum și în grupul de