Flutur: „A fost o mare greseala de strategie ca Victor Ponta sa candideze din postura de prim ministru”


Intră acum și în grupul de

Rezultatul alegerilor arată nemulţumirea de guvernarea Ponta după doi ani de zile, este de părere secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur.

„Aşteptările au fost mari şi s-au erodat mai repede decât se aşteptau mulţi pentru că s-a promis în alegerile din 2012 mult şi nu s-a realizat nimic şi pe lângă toate acestea populaţia a taxat aroganţa, abuzul de putere excesivă în alegerile acestea unde armate întregi de instituţii publice, chemate la ordine, au fost folosite pentru a încălca democraţia şi statul de drept de dragul voturilor pentru primul ministru în funcţie”, a declarat, Flutur, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Concurenţii trebuie să aibă egalitate de şanse, este o altă concluzie a alegerilor formulată de senatorul sucevean.

flutur motiune blaga 1

„Trebuie să concurezi în alegeri în egalitate de şanse cu adversarul şi nu din funcţia de prim ministru, pentru că ţi se adună şi negativul. A fost o mare greşeală de strategie ca Victor Ponta să candideze din postura de prim ministru”, a apreciat Flutur.

Totodată, secretarul general al PNL consideră că la alegerile prezidenţiale “populaţia a taxat trădarea şi trădătorii”. “Nu cred că în aceste zile au un confort primarii care au plecat de la noi înainte de alegeri şi când spun că au fost taxaţi trădătorii, în egală măsură au fost taxaţi şi traficanţii de primari, PSD”, a spus Flutur.

El s-a întrebat în ce măsură a fost ajutat PSD  după ce a luat peste cinci sute de primari pe bani publici.

„Eu cred că este o învăţătură de minte mai ales pentru un partid la putere. Toate partidele trebuie să tragem concluzii de aici pentru că şi noi am avut greşelile noastre şi trebuie să învăţăm o lecţie de la electorat cu toţii. Astăzi a plătit PSD şi a plătit pentru abuzul de putere”, a spus Flutur.

El le-a transmis primarilor care au părăsit partidul că se află pe o stradă cu sens unic şi că nu vor fi reprimiţi în partid, explicând că a fost o perioadă mai tolerant cu aceşti „fii rătăcitori”, dar că acum partidele s-au maturizat şi consideră că pentru un partid serios viaţa politică înseamnă consecvenţa.

„Şi-au ales un drum, să meargă pe el. În cea mai mare parte electoratul i-a decuplat, i-a făcut de râs. Nu se poate să profiţi de o guvernare, de nişte vremuri, după care să sari într-o altă barcă la guvernare trimiţând bezele la barca ce pare că revine în 2016”, a spus Flutur care a menţionat că PNL rămâne un partid deschis  pentru tineri, pentru oameni serioşi, oameni cinstiţi şi nu pentru cameleoni.

 Întrebat dacă OUG 55/2014 care a permis migrarea aleşilor locali pentru 45 de zile va fi respinsă şi de Senat, el a răspuns că speră ca aceasta să fie o a doua lecţie pentru primarii trădători şi să existe alegeri anticipate în primăriile unde primarii au dezertat.

„În momentul în care ai părăsit un partid trebuia să te gândeşti la consecinţe. Vom vedea la momentul potrivit”, a spus Flutur.

 El a mai arătat că PNL nu-şi doreşte modificări de majorităţi în administraţiile locale ci doreşte stabilitate.

 „Cei care au plecat, că sunt între vagoane, pe tampoane de cale ferată, să fie sănătoşi. Nu acesta este obiectivul nostru. Aceste alegeri au fost un purgatoriu ca să vedem cine rezistă la greu şi a fost suficient de bine venit pentru noi. Decât să te trădeze din casă mai bine să ştim unde este”, a spus Flutur.

 El a recunoscut că a discutat cu mulţi dintre primarii are „aveau acea febră a plecării” spre PSD.

 „Am avut întâlniri şi i-am prevenit: costurile plecării pot să fie şi scurtarea mandatului”, a spus senatorul PNL.

 El  şi-a exprimat speranţa că va veni şi a doua lecţie de viaţă pentru cei care au considerat că e mai bine să trădezi.

 „Nu le-a ajutat nimic. Nici primarilor, s-au făcut de râs şi nici lui Victor Ponta dacă lăsa România să respire nu să-i pună căluşul în gură şi pe Dragnea să cumpere ca în talcioc primari la grămadă. Poate şi asta a enervat şi a scos populaţia din case”, a mai apreciat  Flutur.


Intră acum și în grupul de