Gheorghe Flutur: PNL doreste sa ajunga la guvernare pe usa din fata, in urma alegerilor


Intră acum și în grupul de

Guvernarea e o întreprindere cu foc continuu, a declarat, joi secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, făcând referire la faptul că premierul Victor Ponta şi-a luat concediu după alegerile prezidenţiale.

Flutur crede că Victor Ponta şi Guvernul trebuie să dea răspunsuri pentru tot ce se întâmplă astăzi. „Noi, ca opoziţie, îi vom trage de mânecă şi să-i aducem cu picioarele pe pământ”, a spus secretarul general al PNL într-o conferinţă de presă.

Fiind întrebat dacă PNL intenţionează să preia guvernarea, el a spus: „Deocamdată, au fost nişte alegeri prezidenţiale şi ni se pare corect şi responsabil să chemăm guvernul şi majoritatea să vină cu bugetul şi să guverneze. Ei au fost plecaţi cu campania, iar acum sunt în concediu. Când avem nevoie de buget şi ei sunt la guvernare îşi iau concedii. Ei ar trebui să vină la guvernare. Nu poţi să pleci şi dacă eşti supărat. Guvernarea e o întreprindere cu foc continuu, chiar dacă eşti supărat. Ei trebuie să guverneze”.

flutur 2

Flutur a arătat că PNL nu „stă la cotitură” să aşteptăm să i se întâmple ceva, cuiva, pentru a prelua guvernarea pentru că PNL doreşte să ajungă la guvernare pe uşa din faţă, în urma alegerilor.

„Deocamdată, sunt cu o majoritate confortabilă în Parlament, au spus că vor să guverneze. Să guverneze! Noi, ca opoziţie îi tragem de mânecă şi o să încercăm să-i corectăm de câte ori greşesc. Deocamdată, aşteptăm legea bugetului”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă există riscul ca Victor Ponta să-şi piardă susţinerea în partid, Flutur a spus că aceasta depinde de cât de consolidate au fost structurile din jurul conducerii.

„Atunci când pierzi alegerile trebuie să te gândeşti cât de bine ţi-ai consolidat structurile sau cât de sănătos ţi le-ai consolidat. Dacă erau doar structuri pe ideea că vin la putere, erau doar volatile, că văd că fac implozii în fiecare zi în PSD”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de